Identitet u amanet
identitet u amanet/24.02.2019.

Svetsko viteško prvenstvo 2019. u Srbiji

identitet-u-amanet
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Svetsko prvenstvo u nacionalnim srednjevekovnim borbama ove godine održaće se u Srbiji, najavili su organizatori. Kako se navodi u saopštenju, ta manifesacija biće organizovana od 2. do 5. maja na Smederevskoj tvrđavi.

Predsednik Međunarodne asocijacije istorijskih srednjevekovnih borbi Edouard Eme rekao je na konferenciji za novinare na Sajmu turizma da Srbija ima bogatu istorijsku tradiciju i da je zbog toga "pravi domaćin" za ovo prvenstvo. 

Pored borbi u tvrđavi, biće organizovan i srednjevekovni sajam, dečji turnir u streličarstvu, radionice za roditelje i decu i muzički nastupi. 

Direktor Tvrđave Smederevo Goran Jovšić naveo je da je ta manifestacija bitna za razvoj turizma u Srbiji, a pre svega u Smederevu i da očekuje veliki broj ljudi koji će pratiti bitke i propratne aktivnosti. Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama "Bitka nacija" je međunarodni događaj koji je prvi put organizovan u Ukrajini. 

"Bitka nacija" je sport u okviru kojeg postoje muške i ženske kategorije, pet vrsta dvoboja, muške i ženske borbe i velike muške bitke.


PROČITAJTE I:

Kulturni centar Kaleidoskop i magazin Kaleidoskop media u 2018. godini predstavili su projekat “Identitet u amanet”.

Svi tekstovi i video prilozi koje smo emitovali su deo projekta sa ciljem očuvanja kulturne baštine Srbije.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.