Film
film/20.08.2022.

Otvoren 5. Dunav Film Fest

film
  • Nenad Živanović
  • Nenad Živanović
  • Nenad Živanović
  • Nenad Živanović
  • Nenad Živanović
  • Nenad Živanović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nenad Živanović

 

Ovogodišnje izdanje Dunav Film Festa počelo je sinoć u Malom gradu Smederevske tvrđave filmom Andreasa Drezena Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša.

Festival je svečano otvorio glumac Slobodan Boda Ninković, predsednik žirija koji ove godine odlučuje o nagradama Dunav Film Festa.

Pre početka projekcije, publici se obratio Igor Stanković, idejni tvorac festivala. On se povodom ovog malog jubileja festivala osvrnuo na značaj Dunav Film Festa rekavši da ovo peto izdanje predstavlja "praznik filma i stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica".

Stanković je potom prepustio reč Mariji Marković Stavrić, zamenici gradonačelnika Smedereva koja je izrazila ponos povodom toga što Smederevo ima manifestaciju kao što je Dunav Film Fest.

Nakon Marije Marković Stavrić, publici se obratio umetnički direktor Dunav Film Festa, Jugoslav Pantelić koji je predstavio program festivala i izrazio zadovoljstvo takmičarskom selekcijom koja, kako kaže, svake godine postaje sve kvalitetnija. Pantelić je zatim predstavio žiri koji će ove godine imati zadatak da odabere najbolji od deset filmova iz takmičarskog programa. Sa predsednikom žirija Slobodanom Bodom Ninkovićem o najboljim filmovima odlučivaće i scenarista Dimitrije Vojnov i glumica Aleksandra Janković.

"Ja sam prvi put ovde i već pred ulazom u tvrđavu sam ostala bez daha. Smederevo je privilegovano da ima Dunav Film Fest koji se pritom održava u ovakvom ambijentu", izjavila je Janković.

Publici se poslednji obratio predsednik žirija Slobodan Boda Ninković, izrazivši zadovoljstvo što se otvaranje uprkos najavljenim lošim vremenskim uslovima uspešno održava pod vedrim nebom jer iskustvo gledanja filma u Smederevskoj tvrđavi "daleko bolje od bilo kog bioskopa". Ninković je zatim festival zvanično proglasio otvorenim, a publika je imala priliku da uživa u projekciji prvog filma iz takmičarskog programa Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša. 


PROČITAJTE I:

POČASNO SRCE SARAJEVA MADSU MIKELSENU (FOTO)


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.