Film
film/12.09.2020.

Hristina Popović otvorila Dunav Film Fest

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaU Malom gradu Smederevske tvrđave sinoć je svečano otvoren 3. Dunav Film Fest rečima glumice i predsednice ovogodišnjeg žirija Hristine Popović, koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo da ove godine bude deo festivala: "Verujem da svi željno iščekujete da pogledate film na velikom platnu."


Publici se obratio i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč koji je pozdravio sve prisutne najavljujući najnovija ostvarenja u kojima će publika moći da uživa u narednim danima  istakavši da se raduje što je i ove godine "Dunavska Lađa" zaplovila.

 I
dejni tvorac festivala Igor Stanković zahvalio se vernoj publici:

"U danima kada nam je posle više meseci izolacije, preko potrebna socijalizacija, festival Dunav Film Fest je pravo mesto za to i to ne samo kao jedan od retkih festivala koji će se ove godine realizovati već kao festival koji se dešava na najlepšem mestu na svetu u predivnom Smederevu."

Selektor festivala, Jugoslav Pantelić najavio je u narednim danima raznorsnost programa i posebno govorio o programu Klasici srpskog filma, osvrćući se na vrsne dragulje naše kinematografije „Marš na Drinu" reditelja Žike Mitrovića i film „Ciganka" Nikole Tanhofera, a potom predstavio ovogodišnji žiri u sastavu - reditelja Mladena Đorđevića, glumice Hristine Popović i glumca Filipa Đurića.Pored glavnog žirija i ove godine čuće se glas mladih autora i mladog žirija koga čine reditelji Momir Milošević, Maja Novaković i Nikola Polić. Mladi žiri dodeliće tri nagrade na Dunav Film Fest-u 2020. – „Dunavska lađica" za najbolji film po mišljenju mladog žirija, „Nagrada za najboljeg maldog autora" i „Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje".

Nakon svečanog otvaranja, posetioci su pod vedrim nebom uživali u filmu „Časovi persijskog" reditelja Vadima Perelmana, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinskom Filmskom Festivalu.

Tokom šest festivalskih dana na četiri lokacije, od kojih je jedna virtuelna (mojoff.net), publika će imati priliku da pogleda 30 filmova iz pet programskih celina. Festival će svečano zatvoriti film reditelja Darka Bajića „Ime Naroda" 16. septembra od 19.30h u Malom gradu Smederevske Tvrđave.


PROČITAJTE I:

PULA FILM FESTIVAL: NAGRADE ZA FILM "OTAC" SRDANA GOLUBOVIĆA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.