Film
film/22.08.2023.

Počinje 6. Dunav Film Fest

film
  • Stéphanie Branchu - Why Not Productions
  • Stéphanie Branchu - Why Not Productions
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Cover foto: Stéphanie Branchu - Why Not Productions

 

Projekcijom filma "Momak i devojke" reditelja Ivice Vidanovića danas u Smederevu počinje šesto izdanje Dunav Film Festa i trajaće do nedelje, 27. avgusta.

U okviru programa na nekoliko atraktivnih i značajnih lokacija biće prikazano 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati u projekcijama filmova na mestima poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda, na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo.

Foto: Dunav film fest

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlovićglumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Zoran Amar, reditelj.

Festival će u nedelju, 27. avgusta u 20 časova zatvoriti ostvarenje "Madam Di Bari" rediteljke i glumice Majven (Maïwenn). Film koji je otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu vraća Džonija Depa na bioskopsko platno i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV. Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Mada di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Foto: Stéphanie Branchu - Why Not Productions

Ulaz na festivalske projekcije je slobodan, sem programa koji će biti prikazan u Malom gradu Smederevske tvrđave. Novina od ove godine je da će publika svoje ulaznice moći da nabavi i onlajn, putem sajta Centra za kulturu Smederevo: sdkultura.rs


PROČITAJTE I:

DOBITNICE ZLATNOG LAVA STIŽU NA BITEF


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.