Identitet u amanet
identitet u amanet/12.12.2020.

Srpska baština na Google Arts and Culture

identitet-u-amanet
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da je na platformi Google Arts and Culture počelo onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa Srbije.

Na toj platformi audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način za sada je predstavljeno sedam izložbi srpskog kulturnig nasleđa: Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

U narednom periodu Ministarstvo kulture i informisanja u partnerstvu sa Google Arts and Culture planira povećanje lokaliteta od izuzetnog značaja Srbije, koji će se naći na toj platformi.

Projekat omogućava svakome ko ima pristup internetu da kada god poželi može da pogleda zbirke i izložbe u muzejima koje nema priliku da obiđe uživo.

U saopštenju se navodi da su profesori i studenti u prilici da organizuju virtuelna putovanja, kao i onlajn razgovore sa muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture. 


PROČITAJTE I:

PRIZREN JE MOGAO BITI SRPSKI DUBROVNIK

SAVA JANJIĆ: ALBANIZACIJA SRPSKE BAŠTINE NA KOSOVU I METOHIJI


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.