Teatar
teatar/11.10.2019.

UDUS: Protiv linča Branislava Trifunovića

teatar
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Danas / Foto: Oksana SkendžićPredsedništvo Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) smatra da je grubim falsifikovanjem činjenica vezanih za učešće glumca Branislava Trifunovića u predstavi Pad, u režiji Kokana Mladenovića, stvorena atmosfera linča.

Predstava Pad je dostupna gledaocima, a njen sadržaj je nepromenjen od premijere koja je bila u decembru 2018. godine do danas i u njoj ne postoji ono zbog čega se optužuje Trifunović, saopštilo je UDUS.

Udruženje dramskih umetnika Srbije apeluje da se prestane sa krivotvorenjem činjenica povodom tog slučaja, jer se tako ugrožava čitav esnaf i svi njegovi članovi, kojeg god da su poltičkog opredeljenja.

Predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić podneo je krivičnu prijavu protiv glumca za povredu ugleda Srbije optužujući ga da je u toku predstave pocepao srpsku zastavu.

Prijavi su prethodile glasine da Branislav Trifunović u predstavi “Pad” cepa srspku zastavu.

Međutim, scena cepanja srpske zastave u toj predstavi ne postoji, a reditelj predstave Kokan Mladenović se javnosti obratio na svom Fejsbuk profilu i njegovo obraćanje prenosimo u celosti:

"U mojoj predstavi "Pad", u kojoj igraju Branislav Trifinović, Nina Nešković i Jelena Blagojević, ne postoji scena u kojoj "Bane cepa zastavu", a koja je ovih dana povod za najgnusnije laži, napade i pozive na linč, počev od tabloida, pa sve do skupštinske govornice. Povod je, dakle, falsifikovan (ali mi znamo da oni falsifikatima odlično barataju), ali se iza njega krije nešto mnogo strašnije - staljinistički lov na izdajnike, neistomišljenike, one koji još uvek imaju muda i glavu u ovoj bezmudoj i obezglavljenoj zemlji. Napadi poprimaju dimenziju lavine. Sve što nam se događa je, uostalom, cena našeg ćutanja i trpljenja. No, pošto nešto mora da se uradi, ili bar javno kaže, a s obzirom da sam ja autor scene u kojoj šesnaestogodišnja devojčica, nakon pogibije oca, rašiva drzavnu zastavu i od nje pravi haljinu u kojoj će započeti svoje preživljavanje na estradi, pozivam sve ekstremne nacionaliste, Zavetnike, Levijatance, narodne poslanike, botove, policijske sindikate i ostale zveri iz vođinog zoo-vrta, da se okanu mojih glumaca i obrate se lično meni. Za razliku od Onog Čije Se Ime Ne Izgovara, ja se ne krijem iza kamarile poslušnika. Dobrodošli!", zaključuje Kokan Mladenović.


PROČITAJTE I:

NEPOMIRLJIVA SUPROTNOST DANILA KIŠA I SNS


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.