Ljudi
ljudi/12.04.2019.

SNS "upadi" u više opština u Srbiji

ljudi
  • DS
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Poslanici, odbornici i članovi Srpske napredne stranke organizovali su akcije u više gradova u Srbiji, i to tako što ulaze u zgrade opština i gradova sa idejom da, kako kažu, "čuvaju institucije od nasilja opozicije".

To se najpre desilo u Paraćinu, a zatim i u Užicu, Šapcu, dok su poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda isto učinili nešto ranije, sa skoro istim obrazloženjem. Poslednja informacija je da su naprednjaci ušli u beogradsku opštinu Stari Grad.

Tako su se užičke gradske vlasti uplašile "paljenja gradske skupštine", zbog čega su odbornici otpočeli dežurstva. Oni su u 15 sati su ušli u salu Skupštine grada gde će "štititi instituciju od nasilja koje propagira i sprovodi Savez za Srbiju".

- Dežurstva će trajati dan i noć dok ne vidimo na šta je opozicija sve spremna - rekao je odbornik SNS-a Mihailo Balaban.

Inače, večeras se u Užicu održava protest "1 od 5 miliona", a po Balabanovim rečima "postoje najave da bi opozicija mogla da izazove nasilje, pa će se odbornici većine naći u Skupštini da je zaštite". Uz odbornike SNS, SPS i ostalih koalicionih partnera, Skupštinu će čuvati i policija.

- U zgradi Skupštine se nalaze glavna dokumenta grada i matične knjige. Ne želimo da se ponovi 2000. godina i paljenje skupštine. Ne znam šta će biti sutra, zato ćemo mirno ući da branimo ovaj dom. Kažemo stop nasilju, stop propadandi fašizma Boška Obradovića, stop daljem bogaćenju Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, stop onima koji su preko deceniju uništavali i demolirali Srbiju. Želimo jaku, snažnu, prostperitetnu državu na čelu sa Aleksandrom Vučićem - poručio je on pre nego što su odbornici vladajućih stranaka u Užicu zaposeli skupštinsku salu i otpočeli dežurstvo, rekao je Balaban.

Aktivisti Srpske napredne stranke upali su u prostorije gradskog veća Šapca, skupštine i prostroje gradonačelnika, obavio je na tviteru gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

On je postavio i fotografiju.

I TV Šabac je objavio ovu inforamciju kao i da pripadnici SNS ne žele da odu i da će tu sedeti do daljnjeg.


"Upad" u opštinu Paraćin

Pedesetak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) upalo je u zgradu opštine i trenutno se nalaze u sali koju koristimo za sednice skupštine, kaže predsednik ove opštine Saša Paunović. Međutim, šta je razlog za ovu iznenadnu posetu, za sada nije poznato.

Kako je sam Paunović napisao na svom Tviter nalogu, "da su se najavili da se bolje pripremimo, ovako možemo samo da ih poslužimo sokom i kafom", što se izgleda i desilo.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.