Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/11.04.2019.

Da li Vulin zna da su njegovi na vlasti?

ljudi
  • Tviter
Autor fotografije:
Piše: Gordana Tadić


Režimi se vekovima sudaraju sa protestima, ali čini se da nijedan kao naš trenutni ne dolazi do ideja koje će zasigurno ući u anale gluposti, a možda i u neka ozbilja i opsežna istraživanja psiholoških profila glavnih aktera vladajuće garniture.

Vlast štrajkuje glađu zbog stanja u državi. Da li ste ikada čuli nešto slično ovome, bilo gde na planeti?

Da li je najavljeni štrajk glađu Aleksandra Vulina, ministra/desetara vojnog i Gorana Vesića, glavnog gradskog kauboja moguća Vučićeva izlazna strategija za situaciju koja vlastima sa opozicijom i građanima koji demonstriraju više nije lagodna?

Ima onih koji su skloni da misle kako Aleksandar Vučić kao ne bi da priča sa opozicionim tajkunima i fašistima, ali će kao morati da bi spasao Vulina, Vesića i Martinovića od crkavanja od gladi. Zvuči glupo, jer jeste glupo.

Šta će se dešavati u narednim danima i mesecima teško je pitanje i za najiskusnije srpske političke analitičare.

Ono što znamo je da i redakcije sa velikim brojem novinara teško postižu da isprate sve patologije koje servira vlast. Građani se tim glupostima zabavljaju na društvenim mrežama (posebno intenzivno na Tviteru). Što se više pojačava stepen ludila i ludih događaja od strane vlasti, to su građani duhovitiji, čime pokazuju da nam bar humora ne nedostaje.

"Vesić na vodi", jedan je od tvitova, na koji se nadovezuje drugi: "Možda hoće da se pričesti".

I sve bi to bilo ok da se ovde ne radi o našim životima – konkretno da ponovimo -  o našim životima!

Prvo ispratimo ministra vojnog u vojsku, on položi zakletvu, brže bolje se "skine" iz vojske, malo nam potom objasni da ćemo sa na Kosovu sa Albancima razgraničiti, pripreti da će vojska braniti ustavni poredak od demonstranata (veze sa mozgom nema, vojska služi za odbranu od spoljnog faktora), a onda nam dođe na red za nerviranje večiti participant u vlasti Goran Vesić.

Setimo se prošle nedelje – Gorana Vesića su prvo od građana branile žene, a sada će on od opozicije da se brani probušenom kašikom!

Dok se vladajuća SNS garnitura igra vlasti narod okolo šipči peške, mrcvari se u sopstvenim gradovima, kako bi se vladajući glib još malo okoristio od tendera!

Beogradska železnička stanica razvaljena, preseljena u nedođiju. Centar razbucan, raskopan, blokiran! Zdrava stabla se nemilice seku po celom Beogradu, a Kalemegdanska tvrđava će biti uništena pokušajem izgradnje gondole, ukoliko se građani ne izbore telima, kako se moglo čuti u izjavi arhitekte Dragoljuba Bakića, među predlozima u Utisku nedelje.

Da li ćemo se telima boriti za slobodu koja je ugušena na svim poljima? Ili ćemo pustiti da nama vladaju Vesići, Vulini, Vučići, Stefanovići, Mali, Martinovići i njima slični, gori od najgorih, poslednje što se i neprijatelju može poželeti?

Poželimo im da istraju u štrajku glađu do poslednjeg daha!


PROČITAJTE I:

ALEKSANDAR VULIN - RAZGRANIČENJE VELEIZDAJE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.