Aktuelno
aktuelno/21.01.2021.

FDU pozvao studente da prijave nasilje

aktuelno
  • bg.ac.rs
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu „FDU – Protiv nasilja“, sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje, saopštio je taj fakultet.

FDU je u saopštenju pozvao sve studentkinje i studente, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da se obrate Fakultetu i takvo ponašanje prijave.

“Obavezujemo se da ćemo potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu”, navodi se u saopštenju koje je Fakultet izdao sinoć.

Radnu grupa u okviru platforme “FDU – Protiv nasilja” čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave mogu se poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs.

Saopštenje i osnivanje platforme usledili su nakon hapšenja nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića zbog optužbi za silovanja i seksualna napastvovanja.


PROČITAJTE I:

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.