Aktuelno
aktuelno/17.01.2021.

Mika Aleksić optužen za silovanje

aktuelno
  • Printscreen/Youtube/Agape
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume, sinoć je priveden u stanicu policije, jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, preneo je Blic.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta.

Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Ona je rekla da je Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

U reakcijama na ovu vest smenjuju su zgroženost ovakvim saznanjima, podrška Mileni Radulović kojoj je trebalo mnogo hrabrosti da istupi i otvori ovu važnu temu koja se prećutkivala godinama i decenijama, potvrde da je to nešto “što smo svi znali”, do čuđenja da li je tako nešto moguće.

Milena Radulović je posle sinoćne objave da je Aleksić piveden u policiju na Instagramu napisala:

“Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati. Silovanje maloletnica i pedofilija nisu dopustive”, napisala je glumica.

Mia Bjelogrlić je naveča na Tviteru da je učinjena velika i važna stvar.

“Za svu decu, za sve žene i za celo društvo. Bravo Milena, bravo devojke! Vaša snaga je nemerljiva”, napisala je.

Zorana Mihajlović ohrabrila žene da prijave nasilnike

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnika i poručila žrtvama da „nisu same”.

Reagujući na vest o hapšenju vlasnika poznate škole glume pod optužbom za seksualno zlostavljanje učenica, rekla je da „ove strašne pojave treba da navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece”.

Ona je zahvalila glumici i devojkama koje su, kako je navela, „smogle hrabrosti da progovore”, a dodala je da su tužilaštvo i druge nadležne institucije „tu da odrade svoj deo posla” i da joj je drago da je proces već pokrenut.

„Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni”, rekla je Mihajlovićeva.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.