Klik na svetlost
klik na svetlost/3.09.2018.

Umivanje Zlatibora- asfaltiranje puteva

klik-na-svetlost
  • Zlatibor press
Autor fotografije:
Izvor: Zlatibor press


Radovi na asfaltiranju puteva i ulica na području opštine Čajetina ovih dana su u punom jeku. Ove godine raspisana su dva tendera za izgradnju puteva i ulica, kao i dva tendera za krpljenje i presvlačenje ulica. Iako vremenske prilike izvođačima nisu išle na ruku, dobar deo poslova do sada je već odrađen, a aktivnosti će biti intenzivirane tokom septembra.

- Završavamo oko 2,5 km puta u naselju Smiljanski zakosi, čime će svi putevi u ovom naselju biti asfaltirani. U narednom periodu je u planu da se završi rekonstrukcija ulica na Zlatiboru i u Čajetini, kao i nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru: u naselju Tić Polje, ulica između zgrade TO „Zlatibor i Omladinskog kulturnog centra, i Ulica crvenog gloga, izjavio je zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić.

On je istakao da je tenderima ugovoreno i asfaltiranje puteva u gotovo svim zlatiborskim selima: Šljivovici, Sirogojnu, Krivoj Reci, Trnavi, Alinom Potoku, Rudinama… Prema planu oni bi trebali da budu završeni u narednih mesec i po dana, čime će se realizovati svi ugovoreni tenderi za ovu godinu.

To će, po Đurićevim rečima, predstavljati oko 20 kilometara asfaltnih puteva u ovoj godini, ne računajući nasipanje i sanaciju makadamskih puteva oštećenih usled vremenskih nepogoda, koje izvodi KJP „Zlatibor“. Ukupna vrednost radova za asfaltiranje, krpljenje i presvlačenje puteva iznosi oko 120 miliona dinara, dok je za nasipanje makadamskih puteva uloženo oko 10 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ: PUT OKO ZLATIBORA
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box