Klik na svetlost
klik na svetlost/3.09.2018.

Umivanje Zlatibora- asfaltiranje puteva

klik-na-svetlost
  • Zlatibor press
Autor fotografije:

Izvor: Zlatibor press


Radovi na asfaltiranju puteva i ulica na području opštine Čajetina ovih dana su u punom jeku. Ove godine raspisana su dva tendera za izgradnju puteva i ulica, kao i dva tendera za krpljenje i presvlačenje ulica. Iako vremenske prilike izvođačima nisu išle na ruku, dobar deo poslova do sada je već odrađen, a aktivnosti će biti intenzivirane tokom septembra.

- Završavamo oko 2,5 km puta u naselju Smiljanski zakosi, čime će svi putevi u ovom naselju biti asfaltirani. U narednom periodu je u planu da se završi rekonstrukcija ulica na Zlatiboru i u Čajetini, kao i nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru: u naselju Tić Polje, ulica između zgrade TO „Zlatibor i Omladinskog kulturnog centra, i Ulica crvenog gloga, izjavio je zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić.

On je istakao da je tenderima ugovoreno i asfaltiranje puteva u gotovo svim zlatiborskim selima: Šljivovici, Sirogojnu, Krivoj Reci, Trnavi, Alinom Potoku, Rudinama… Prema planu oni bi trebali da budu završeni u narednih mesec i po dana, čime će se realizovati svi ugovoreni tenderi za ovu godinu.

To će, po Đurićevim rečima, predstavljati oko 20 kilometara asfaltnih puteva u ovoj godini, ne računajući nasipanje i sanaciju makadamskih puteva oštećenih usled vremenskih nepogoda, koje izvodi KJP „Zlatibor“. Ukupna vrednost radova za asfaltiranje, krpljenje i presvlačenje puteva iznosi oko 120 miliona dinara, dok je za nasipanje makadamskih puteva uloženo oko 10 miliona dinara.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


PROČITAJTE JOŠ: PUT OKO ZLATIBORA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.