Klik na svetlost
klik na svetlost/23.07.2018.

Kragujevac pobednik igara ’’City games’’

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Kragujevac će predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju ’’City games’’ koje će biti održano u Luksemburgu. Ekipa ovog grada pobedila je na upravo završenim ’’City games’’ igrama održanim na Zlatiboru.

Šest ekipa iz šest gradova Srbije takmičilo se na bazenima zlatiborskog hotela „Olimp“. Snage su odmerili Užice, Subotica, Knjaževac, Kragujevac, Zaječar i Kikinda, a najviše spretnosti u ovim adrenalinskim igrama pokazala je ekipa iz Kragujevca koja je ubedljivo odnela pobedu sa ukupno 56 poena.Drugo mesto je pripalo ekipi Kikinde koja je osvojila 47 poena, dok je Subotica bila treća sa 37 poena. Četvrto mesto je osvojila ekipa Zaječara sa 24 poena, a ekipa Užica bila je peta sa 22 poena. Poslednje mesto u takmičenju osvojila je ekipa iz Knjaževca, koja je imala 9 poena.

Igre se baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: leteći vaterpolo, spasavanje turistkinje, pršuta, pravljenje vina, vodena košarka (vošarka) i veslo. Ekipe se sastoje od šest takmičara, od kojih tri moraju biti ženskog pola.

Uz odlično raspoloženje, fer plej i timski duh ovu zabavu za sve generacije nije uspela da pokvari ni kiša koja je padala za vreme igara. Navijači su podržavali svoje ekipe sa tribina, a najviše ih je navijalo za ekipu iz Užica.

Cilj igara, koje su deo evropskog projekta, je podsticanje timskog duha i ukazivanje na važnost bavljenja sportom. Ova manifestacija kroz zabavu i takmičarske discipline svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


PROČITAJTE JOŠ:  JUBILEJ ORGANIZOVANOG TURIZMA NA ZLATIBORU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.