Klik na svetlost
klik na svetlost/11.05.2018.

ZLATIBOR: Otvorene Sportske igre mladih

klik-na-svetlost
  • Slobodan Đurić
  • Promo
  • Promo
  • Slobodan Đurić
  • Slobodan Đurić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

U organizaciji Sportskog saveza Čajetine, a uz podršku Sportskog centra Čajetina, Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, kao i uz učešće osnovnih škola sa prostora opštine danas su otvorene Sportske igre mladih i održane dve sportske manifestacije za osnovce.Sva takmičenja održana su na terenima odmarališta „Golija“ i košarkaškog kampa „Maksima“.

Svi zainteresovani osnovci (2003. godište i mlađi) nadmetali su se u ukupno šest disciplina. To su: mali fudbal, ženska odbojka, ulični basket, stoni tenis, šah, a posebno nadmetanje namenjeno je deci koja su 2007. godišta i mlađi, odnosno 2009. godišta i mlađi, a to je igra „Između dve vatre“. Još dve discipline, odbojka na pesku i tenis održaće se tokom juna.Sama činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod svoje kuće. Poručio sam deci da bi osnovni motiv njihovog bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac - rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, naglasivši da Zlatibor uz turističke potencijale ima i velike potencijale za razvoj sporta, i da će opština Čajetina posebno podsticati razvoj sporta kod mladih.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije se zahvalila opštini Čajetina na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, dodavši da je "uvek lepo biti na Zlatiboru a posebno danas, imajući u vidu ovaj karavan radosti i prijateljstva mladih.

Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave Čajetine i drago mi je da su prepoznali ono što mi želimo da radimo imajući u vidu da je ovde prioritet drugarstvo kroz sport."


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


PROČITAJTE JOŠ: ZLATIBOR -NAJVEĆI ZIP LAJN U SRBIJI
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.