Identitet u amanet
identitet u amanet/16.08.2019.

Uklonjena kosovska zastava na Novom Brdu

identitet-u-amanet
  • Wikipedia/Atdheu
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaUklonjena je zastava Kosova koja je bila postavljena na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u blizini Novog Brda na Kosovu i Metohiji, rekao je predsednik ove opštine Svetislav Ivanović.

"Mi smo jutros bili na licu mesta, videli smo da je sve sklonjeno kao da ništa nije bilo, ni zastave niti je ikog bilo. Razgovarali smo o ovom slučaju i sa pripadnicima policijske službe", naveo je Ivanović za RTK2.

On je rekao da niko nije obavestio ovu lokalnu samoupravu o postavljanju zastave i da su za celi slučaj saznali iz medija.

"Nismo bili uopšte obavešteni da je postavljena, već smo preko medija saznali da se tamo nešto dešava, to je bilo u poslepodnevnim časovima. Niko nas nije obavestio, niti ministarstva, niti nevladine organizacije, i radnici opštine nisu znali šta se dešava", istakao je Ivanović.

U vezi sa vešću „Kosovska zastava na srpskoj tvrđavi u Novom Brdu, pored crkve vojni šatori“, oglasilo se i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Iz Ministarsva kulture poručuju da "nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja, ne mogu da posluže drugoj nameni nego da obrišu prašinu vekova sa bisera srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine".

"Motive za ovo predcivilizacijsko ponašanje možda treba potražiti u dubokim virovima i tami varvarske svesti, koja u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasleđa i identiteta.

Ohrabrujemo uzurpatore iz tzv. "prištinske vlasti" da nastave da se brukaju pred čestitim delom albanske javnosti i pred celim svetom, jer time samo pomažu Srbiji čiji su, podsećamo ih, sastavni deo, koji je u stanju prolazne političke zablude", navodi Ministarstvo kulture i informisanja.


PROČITAJTE I:

KATOLIČKA MISA U PRAVOSLAVNOJ CRKVI 

SANU: ZAUSTAVITI KRAĐU ISTORIJE NA KiM


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.