Dizajn
dizajn/26.09.2019.

Epson dominacija na Grafima sajmu

dizajn
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaKompanija Epson danas je na Grafima sajmu u Beogradu prikazala najnovije proizvode iz domena štampe i demonstrirala na nesvakidašnji način upotrebu inkjet tehnologije pri izradi svakodnevnih predmeta. 

U saradnji sa grafičkom dizajnerkom, Ivanom Radenković Baćković, Epson je ovogodišnji nastup na međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije učinio jedinstvenim uz pomoć najnovijih modela štampača i projektora. Pomoću inkjet štampača ceo štand kompanije je pretvoren u stan opremljen od poda do plafona predmetima i dekoracijom koja je štampana na izloženim modelima, uz jasnu poruku kako trenutni portfolio Epson proizvoda može odgovoriti na najrazličitije zahteve u produkciji, od kreiranja unikata za potrebe startapova, do štampe velikog obima u industrijskom okruženju. 

Ivana je upotrebom modela poput SureColor SC-S60610, signage štampača velikog formata, kreirala kuhinju koju krasi unikatni dizajn prednjih panela i izradila ostale elemente na štandu koji zahtevaju ovakav tip štampe. Pored toga, zahvaljujući modelu SureColor SC-F9300, štampaču za sublimaciju boja namenjenom štampi na tekstilu, Ivana je kreirala jedinstvene komade nameštaja, zavesa, tapeta, lustera i drugih dekorativnih elemenata.Za štampu na majicama, cegerima, jastucima, torbama i dugim tekstilnim proizvodima korišćen je SureColor SC-F2100, DTG štampač kompanije Epson koji takođe podržava i štampu na poliesteru. 

„Kao grafički dizajner jako često nailazim na problem izrade unikatnih komada u malim količinama koji zadovoljavaju visok kvalitet kakav se očekuje. Zahvaljujući partnerstvu sa Epsonom i pristupu najnovijim tehnologijama štampe koji mi je to partnerstvo omogućilo, imala sam priliku da neke od mojih kreacija oživim na nivou kvaliteta koji je do skoro bio nedostižan u tako kratkom roku“, izjavila je Ivana Radenković Baćković, grafički dizajner. 

Među novim modelima štampača na ovogodišnjem sajmu ističe se SureColor SC-F500, prvi 24-inčni štampač za sublimaciju boja, kao i ColorWorks C6000, visokokvalitetni i brzi štampač za etikete u boji.

Osim pomenutih modela, novi proizvodi na domaćem tržištu su i SureColor 60610L, T5400M i F6300. Pored štampača, štand kompanije Epson je obogaćen i LightScene EV-100 digital signage projektorima za HORECA i maloprodajni segment koji na unikatan način kreiraju željenu atmosferu i dovode do izražaja sve prikazane proizvode.

U segmentu edukacije, prikazan je model EB-696UI, interaktivni projektor koji omogućava prikaz sadržaja do veličine od 100 inča i korišćenje specijalne olovke ili ruke kako bi kontrolisali sadržaj koji se prikazuje. Kada su u pitanju projektori za kućni bioskop, na štandu je prikazan model EH-LS100, laserski projektor ultra kratkog dometa koji omogućava uživanje u filmovima do dijagonale projekcije od čak 130 inča. 


PROČITAJTE JOŠ:

EPSON - POSVEĆENOST LJUDIMA I PLANETI


„Ove godine na Grafimi donosimo nekoliko noviteta u nekoliko segmenata štampe. Kada je u pitanju signage možemo izdvojiti L seriju sa kojom odgovaramo zahtevima korisnika koji imaju potrebu za velikim obimom štampe. U tekstil segmentu donosimo novi model SC-F6300 sa rešenjem za veliki obim štampe jedinicom, a prezentujemo i DTG rešenje za štampanje na poliesteru, kao i model SC-F500 koji je prvo desktop rešenje namenjeno za produkciju poklona i promotivnih predmeta. Takođe, kada su u pitanu CAD i GIS tržišta imamo promociju modela 5400M sa integrisanim skenerom. Kada se radi o Color Label segmentu, paralelino sa sajmom Label Expo u Briselu donosimo evropsku premijeru najnovijih modela iz F6000/6500 serije“, izjavio je Marko Đurić, business account menadžer za balkansku regiju za LFP i BS uređaje u kompaniji Epson. 

Štand kompanije Epson se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma i otvoren je za sve posetioce od 25. do 28. septembra 2019.

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u tehnologiji i predana je povezivanju ljudi, stvari i informacija koristeći svoju originalnu, efikasnu, kompaktnu i preciznu tehnologiju. Uz paletu koja obuhvata sve od inkdžet štampača i digitalnih sistema za štampanje do 3LCD projektora, pametnih naočara, sistema senzora i industrijskih robota, ova kompanija je fokusirana na pokretanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata na poljima inkdžet štampača, vizuelnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike. 

Epson grupu predvodi korporacija Seiko Epson sa sedištem u Japanu i nju sačinjava preko 72.000 zaposlenih u 88 kompanija širom sveta. Ova grupa se ponosi svojim doprinosima zajednicama u kojima posluje i neprestanim naporima da smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box