Dizajn
dizajn/26.09.2019.

Epson dominacija na Grafima sajmu

dizajn
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaKompanija Epson danas je na Grafima sajmu u Beogradu prikazala najnovije proizvode iz domena štampe i demonstrirala na nesvakidašnji način upotrebu inkjet tehnologije pri izradi svakodnevnih predmeta. 

U saradnji sa grafičkom dizajnerkom, Ivanom Radenković Baćković, Epson je ovogodišnji nastup na međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije učinio jedinstvenim uz pomoć najnovijih modela štampača i projektora. Pomoću inkjet štampača ceo štand kompanije je pretvoren u stan opremljen od poda do plafona predmetima i dekoracijom koja je štampana na izloženim modelima, uz jasnu poruku kako trenutni portfolio Epson proizvoda može odgovoriti na najrazličitije zahteve u produkciji, od kreiranja unikata za potrebe startapova, do štampe velikog obima u industrijskom okruženju. 

Ivana je upotrebom modela poput SureColor SC-S60610, signage štampača velikog formata, kreirala kuhinju koju krasi unikatni dizajn prednjih panela i izradila ostale elemente na štandu koji zahtevaju ovakav tip štampe. Pored toga, zahvaljujući modelu SureColor SC-F9300, štampaču za sublimaciju boja namenjenom štampi na tekstilu, Ivana je kreirala jedinstvene komade nameštaja, zavesa, tapeta, lustera i drugih dekorativnih elemenata.Za štampu na majicama, cegerima, jastucima, torbama i dugim tekstilnim proizvodima korišćen je SureColor SC-F2100, DTG štampač kompanije Epson koji takođe podržava i štampu na poliesteru. 

„Kao grafički dizajner jako često nailazim na problem izrade unikatnih komada u malim količinama koji zadovoljavaju visok kvalitet kakav se očekuje. Zahvaljujući partnerstvu sa Epsonom i pristupu najnovijim tehnologijama štampe koji mi je to partnerstvo omogućilo, imala sam priliku da neke od mojih kreacija oživim na nivou kvaliteta koji je do skoro bio nedostižan u tako kratkom roku“, izjavila je Ivana Radenković Baćković, grafički dizajner. 

Među novim modelima štampača na ovogodišnjem sajmu ističe se SureColor SC-F500, prvi 24-inčni štampač za sublimaciju boja, kao i ColorWorks C6000, visokokvalitetni i brzi štampač za etikete u boji.

Osim pomenutih modela, novi proizvodi na domaćem tržištu su i SureColor 60610L, T5400M i F6300. Pored štampača, štand kompanije Epson je obogaćen i LightScene EV-100 digital signage projektorima za HORECA i maloprodajni segment koji na unikatan način kreiraju željenu atmosferu i dovode do izražaja sve prikazane proizvode.

U segmentu edukacije, prikazan je model EB-696UI, interaktivni projektor koji omogućava prikaz sadržaja do veličine od 100 inča i korišćenje specijalne olovke ili ruke kako bi kontrolisali sadržaj koji se prikazuje. Kada su u pitanju projektori za kućni bioskop, na štandu je prikazan model EH-LS100, laserski projektor ultra kratkog dometa koji omogućava uživanje u filmovima do dijagonale projekcije od čak 130 inča. 


PROČITAJTE JOŠ:

EPSON - POSVEĆENOST LJUDIMA I PLANETI


„Ove godine na Grafimi donosimo nekoliko noviteta u nekoliko segmenata štampe. Kada je u pitanju signage možemo izdvojiti L seriju sa kojom odgovaramo zahtevima korisnika koji imaju potrebu za velikim obimom štampe. U tekstil segmentu donosimo novi model SC-F6300 sa rešenjem za veliki obim štampe jedinicom, a prezentujemo i DTG rešenje za štampanje na poliesteru, kao i model SC-F500 koji je prvo desktop rešenje namenjeno za produkciju poklona i promotivnih predmeta. Takođe, kada su u pitanu CAD i GIS tržišta imamo promociju modela 5400M sa integrisanim skenerom. Kada se radi o Color Label segmentu, paralelino sa sajmom Label Expo u Briselu donosimo evropsku premijeru najnovijih modela iz F6000/6500 serije“, izjavio je Marko Đurić, business account menadžer za balkansku regiju za LFP i BS uređaje u kompaniji Epson. 

Štand kompanije Epson se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma i otvoren je za sve posetioce od 25. do 28. septembra 2019.

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u tehnologiji i predana je povezivanju ljudi, stvari i informacija koristeći svoju originalnu, efikasnu, kompaktnu i preciznu tehnologiju. Uz paletu koja obuhvata sve od inkdžet štampača i digitalnih sistema za štampanje do 3LCD projektora, pametnih naočara, sistema senzora i industrijskih robota, ova kompanija je fokusirana na pokretanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata na poljima inkdžet štampača, vizuelnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike. 

Epson grupu predvodi korporacija Seiko Epson sa sedištem u Japanu i nju sačinjava preko 72.000 zaposlenih u 88 kompanija širom sveta. Ova grupa se ponosi svojim doprinosima zajednicama u kojima posluje i neprestanim naporima da smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.