Dizajn
dizajn/26.10.2016.

German Design Award 2017. našoj autorki!

dizajn
  • KC Grad
Autor fotografije:

Knjiga "You Say Light - I Think Shadow" autorki Aleksandre Stratimirović i Sandre Praun dobitnik je German Design Award 2017. Pored ove prestižne nemačke nagrade za dizajn, knjiga je prošle nedelje dostigla drugo mesto na javnom glasanju publike za švedsku dizajn nagradu Kolla!

Prema rečima autorki, knjiga "You Say Light – I Think Shadow" nam daje odgovor na pitanje "Šta je svetlost?" Ako ne jedan, onda tačno 109 odgovora. Neke od njih su potpisali dizajneri svetla kao što je Kaoru Mende, Chareles G. Stone ll, Gustavo Aviles, arhitekte Tadao Ando, Snøhetta, Takeshi Hosaka, Ivan Kucina, umetnici Christian Boltanski, Pipilotti Rist, Ulay, Škart, Zograf, pisci Srđan Valjarević, Josef Kleindienst, režiseri Roy Andersson, fotografi Dawid, Sakari Viika, Tommaso Bonaventura.

Iako ne sadrži ni jednu sliku, knjiga je potpuni vizuelni doživljaj. Kombinovanjem različitih grafičkih elemenata, tipografije, raznovrsnih modela printova i knjigovezačkih tehnika svaki tekst je tretiran na jedinstven način. Knjiga je nagrađena Red Dot nagradom za Communication design u 2015, a beogradska publika je imala priliku da je vidi u septembru 2015. godine na izložbi u velikoj galeriji KC Grad.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.