Aktuelno
aktuelno/28.11.2019.

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

aktuelno
  • Medija centar / Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Nedeljnik NIN se danas u prodaji pojavio bez naslovne fotografije, zbog naslovnice koja je prethodno sinoć bila najavljena, a kako je rano jutros saopštio izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija koja je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.

Spornu fotografiju je snimio Tanjug, prilikom posete predsednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.

Agencija „Tanjug“ negira tvrdnje glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka, koji je rekao da je na naslovnoj strani NIN-a fotografija te agencije, navodeći da to što je ovaj nedeljnik objavio nije fotografija Tanjuga, već da je u pitanju „kropovana“ fotografija te agencije, kojoj je, kako ističu, izmenjen sadržaj ali i poruka.

Kako prenosi Danas, Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskdandra Vučića.

Ona je rekla da iza naslovne strane NIN- stoji čitav uređivački kolektiv tog nedeljnika, kao i da „izdavač vidi šta će sa tim dalje“. Prema njenim rečima, ta naslovana strana je „legitimizacija da možete da uradite predsedniku Vučiću šta god hoćete“. 

U poslednjem broju NIN se bavi aktuelnim aferama koje potresaju Srbiju: Novinari NIN-a otkrivaju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal od VBA i BIA zatražilo da ispitaju poslovanje Krušika sa privatnim trgovcima oružja, plagijatom Siniše Malog, ostavkom Zorana Babića, direktora Koridora Srbije koja se nije desila ni 300 dana od nesreće u kojoj je poginula Stanika Gligorijević.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

GDE JE STUDIRAO NEBOJŠA STEFANOVIĆ?

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box