Aktuelno
aktuelno/28.11.2019.

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

aktuelno
  • Medija centar / Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Nedeljnik NIN se danas u prodaji pojavio bez naslovne fotografije, zbog naslovnice koja je prethodno sinoć bila najavljena, a kako je rano jutros saopštio izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija koja je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.

Spornu fotografiju je snimio Tanjug, prilikom posete predsednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.

Agencija „Tanjug“ negira tvrdnje glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka, koji je rekao da je na naslovnoj strani NIN-a fotografija te agencije, navodeći da to što je ovaj nedeljnik objavio nije fotografija Tanjuga, već da je u pitanju „kropovana“ fotografija te agencije, kojoj je, kako ističu, izmenjen sadržaj ali i poruka.

Kako prenosi Danas, Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskdandra Vučića.

Ona je rekla da iza naslovne strane NIN- stoji čitav uređivački kolektiv tog nedeljnika, kao i da „izdavač vidi šta će sa tim dalje“. Prema njenim rečima, ta naslovana strana je „legitimizacija da možete da uradite predsedniku Vučiću šta god hoćete“. 

U poslednjem broju NIN se bavi aktuelnim aferama koje potresaju Srbiju: Novinari NIN-a otkrivaju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal od VBA i BIA zatražilo da ispitaju poslovanje Krušika sa privatnim trgovcima oružja, plagijatom Siniše Malog, ostavkom Zorana Babića, direktora Koridora Srbije koja se nije desila ni 300 dana od nesreće u kojoj je poginula Stanika Gligorijević.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

GDE JE STUDIRAO NEBOJŠA STEFANOVIĆ?

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.