Ljudi
ljudi/4.04.2019.

Građani skinuli ograde u Kolarčevoj

ljudi
  • Savez ZA Srbiju
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / N1


Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se nešto posle 10 časova ispred Skupštine grada Beograda i pokušali da uđu u gradsku upravu da bi, kako su rekli, razgovarali s gradonačelnikom Zoranom Radojičićem. Zaposleni, uglavnom žene, stale su na ulaz u Stari dvor i nisu dozvoljavali predstavnicima SzS da uđu u zgradu.

Nakon okupljanja ispred Starog dvora, pristalice SzS otišli su zatim do Trga Republike da bi, kako su rekli, skinuli zaštitnu ogradu i odneli je ispred zgrade REM-a.

Ogradu kod Palate Albanija, koja je srečavala saobraćaj u Kolarčevoj ulici, uklonili su predstavnici tog saveza Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i Janko Veselinović.

Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila.

"Živi zid" ispred Skupštine Grada

Ispred zgrade gradske skupštine ranije danas stvorila se gužva i pometnja, kada su predstavnici SzS hteli da uđu u zgradu gradske skupštine. Policije nije bilo.

Zaposlene u gradskoj upravi stale su na vrata i nisu dozvolile predstavnicima opozicije da uđu u Skupštinu grada.

Jednoj ženi, zaposlenoj u gradskoj upravi, je pozlilo, a još jedna je odvezena kolima Hitne pomoći.

Boško Obradović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović došli su ispred ulaza, zajedno sa većim brojem simpatizera, a prema izveštajima reportera, na vratima gradske uprave pojavili su se članovi Gradskog veća koji su se raspravljali s njima.

Predstavnici opozicije uzvikivali su "Vesiću, lopove" i "Barbara, javi se...", a kako su rekli, očekivali su da im se obrati gradonačelnik Beograda. Oni su optužili gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavili samo žene. Okupljene žene iz gradske uprave uzvikivale su "Stop nasilju" i "Sram vas bilo".


PROČITAJTE I:

REFERENDUM PROTIV URBANISTIČKOG NASILJA

BEOGRADSKA TVRĐAVA: UNESKO ILI GONDOLA


Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da su se oni okupili da bi videli gradonačelnika Beograda. On je rekao i da će  zamenik gradonačelnika Goran Vesić doći da im se obrati, ali se to nije dogodilo.

Bastać je u izjavi za TV N1 rekao da su oni došli da predaju dva zahteva gradonačelniku - da se obustave svi štetni projekti u gradu dok se o njima ne izjasne građani na referendumu, kao i da Radojičić hitno smeni "večitog gradonačelnika" Gorana Vesića.

"Pokušali smo da predamo naše zahteve u nadi da će ih 'Fikus 2.0' prihvatiti, ali su oni poslali žene na nas, da nas spreče da uđemo u zgradu", kazao je Bastać.

On je rekao i da oni svoj dolazak nisu najavili, ali da kao gradski odbornici "imaju puno pravo da u bilo kom trenutku dođu u skupštinu i razgovaraju s gradonačelnikom".

"Mi sad ovde stojimo, ne izazivamo nikakav haos, nismo pokušali da uđemo nasilno u zgradu, samo želimo da vidimo da li je 'Fikus 2.0' tu ili ga je kidnapovao 'večiti zamenik gradonačelnika'", kazao je Bastać.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.