Aktuelno
aktuelno/14.09.2019.

Skalpel rekonstrukcija na Trgu republike

aktuelno
  • Beokom
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTSJutros je otpočela rekonstrukcija rekonstruisanog Trga republike, posle samo dve nedelje od svečanog otvaranja. Radnici ručno vade kocku po kocku, a skalpelima razdvajaju silikon kojim su kaldrmske kocke lepljene.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će lično pregledati svaku kocku.

On je rekao za RTS da su radnici izvođača radova koji je angažovan na rekonstrukciji Trga Republike od jutros na terenu, nakon što je juče on naložio da se kocke na kolovozu okrenu da bi put mogli da koriste svi oni koji su se žalili.

Goran Vesić je za RTS rekao da su se građani koji koriste bicikle i motocikle žalili i da su oni koji su projektovali kolovoz oko trga morali da vode računa i o njima, a nisu.

Istakao je da je grad slušao predloge građana i da je on juče naložio izvođaču radova da ispravi greške u roku od 35 do 40 dana, da se kocke okrenu na stranu koja je izravnana. Vesić je dodao da će kolovoz morati da se popravi i da će svaki izvođač morati da vodi računa o onome što je grad platio.

Naveo je da okretanje kocki građane neće koštati nijedan dinar i da će se to raditi o trošku izvođača. Kako je dodao, radiće se i noću i danju. Danas je obustaljen trolejbuski saobraćaj zbog promocije najmlađih oficira.

Tako da, kada se održavaju manifestacije radiće se više. "Naložio sam takav raspored radova da saobraćaj mora da funkcioniše", naveo je Vesić i dodao da će Saobraćajna i Komunalna policija pomagati građanima da zaobiću delove gde se radi. Zamenik gradonačelnika ponavlja da će svaki izvođač koji ne bude radio dobro biti kažnjen i vraćen i da će on pregledati svaku kocku.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.