Aktuelno
aktuelno/1.05.2020.

#AloneTogether: Rajko Grlić i Ana Ćurčin

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPosle tri emisije na online platformi #AloneTogether, ovog karantinskog prvomajskog vikenda Kulturni centar Grad donosi vam još dve epizode serijala na kanalima KC Grad, u petak 01.05. i u subotu 02.05.od 21h.

Prvog dana vikenda gosti će biti Rajko Grlić, reditelj, producent, scenarista i profesor na Univerzitetu Ohajo u SAD, odakle se i javio Kulturnom centru Grad, tu je i mlada umetnica Viktorija Zdravković, čija je izložba "Iru" planirana u Gradskoj galeriji, odložena, a čućemo i nastup kantautorke Ane Ćurčin i videti spotove benda proto tip nastale u karantinu. U subotu nas očekuje Mile Hund iz Rijeke, jedan od omiljenih Grad rezidenata, i donosi žurku Mile Voli Disko.

Ane Ćurčin

Između ostalog, Rajko Grlić će u emisiji pričati i o saradnji sa Nebojšom Glogovcem na filmu "Ustav Republike Hrvatske":

"Bila je neizmerna sreća da sam imao Glogija, da je on to igrao, da je volio, i ta igra je bila jedna od najlepših glumačkih igara koje sam se sa nekim igrao". Govoreći o filmu "Čaruga" kao vrsti vesterna, Grlić je rekao da bi svaki režiser zakonom trebalo da snimi barem jedan vestern: "To je jedan pravi oblik filma i onoga što film ima u sebi - rubove zakona i nezakona. Ja tvrdim da je vestern najsličniji antičkoj tragediji u podeli vrednosti, morala..."

Rajko Grlić

Do raspada Jugoslavije snimio je sedam dugometražnih igranih filmova među kojima su kultni "U raljama života" i "Čaruga", zatim skoro deset godina nije stvarao, a onda je snimio još četiri filma od kojih su najpoznatiji "Karaula" i "Ustav Republike Hrvatske". Sa Grlićem se razgovaralo i o slobodama u doba pandemije, o seriji "Grlom u jagode", o socijalnom životu u vreme i posle krize, o stanju u filmskoj industriji i mogućoj budućnosti, ali i o vanrednom stanju u SAD. 


PROČITAJTE I:

RAJKO GRLIĆ, INTERVJU: U RASPOREDU BUDALA NISTE PROŠLI BOLJE


Povodom obeležavanja 11. rođendana KC Grada, pokrenuta je jedinstvena online platforma #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture koji se sastoji od muzičkih nastupa, intervjua, razgovora i preporuka u vidu kratkih formi predstavljanja stvaralaštva muzičara, književnika, filmskih autora i drugih umetnika i njihove svakodnevice u ovom nesvakidašnjem vremenu.

U prvoj fazi projekta Alone Together prilozi se snimaju u kućnoj varijanti, uz poštovanje preporuke ograničenog okupljanja ljudi i slanje poruke o solidarnosti i svesti o problemu u kome se ceo svet našao, a kroz princip "digital closeness" projekat je svojevrsna antiteza sveprisutnom "social distance" modelu. Format kolažnog karaktera emituje se u doba zabrane kretanja tj. preporučene izolacije, a projekat takođe čine i književne, muzičke i filmske preporuke umetnika.


PREPORUČUJEMO I:

EPSKA DIMENZIJA SLUČAJA MAKAVEJEV


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.