Ljudi
ljudi/23.06.2020.

Oproštaj od Igora Vuka Torbice

ljudi
  • Grad teatar
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasReditelj Igor Vuk Torbica, koji je tragično preminuo prošle nedelje, ispraćen je na večni počinak u Rovinju, gradu u kome je odrastao i u kome je umro.

Ispraćaj je organizovan u najužem krugu porodice.

„Najdivniji moj, rođeni moj, putuj u svetlost i u spokoj. Volim te, snažno i nezaustavljivo, biću sve čemu si me naučio, obećavam. Šta god da ovaj život još nanese na svojim čudnim valovima, tvoja sam, zauvek. Hanka“, napisala je danas na svom Fejsbuk profilu glumica Hana Selimović, opraštajući se od svog životnog partnera.

Komemoracija mladom reditelju biće održana 7. jula u Zagrebačkom kazalištu mladih, kući u kojoj je Torbica režirao svog čuvenog „Hinkemana“, inače jednu od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine.

Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi profesorke Alise Stojanović kao najbolji student u generaciji.

Njegova ispitna predstava sa treće godine studija, „Pokojnik“, dobila je glavnu nagradu festivala „Studio fest“ i uvrštena je u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nakon toga, režirao je u brojnim pozorištima širom bivše Jugoslavije, a sa novim predstavama nizale su se i nagrade.

„Razbijeni krčag“, „Krvave svadbe“, „Carstvo mraka“, „Tit Andronik“…  – neki su od naslova koje potpisuje ovaj daroviti autor, od koga se ovih dana, s velikom tugom, opraštaju umetnici širom regiona.


PROČITAJTE I:

IGOR VUK TORBICA: STID ZBOG VUČIĆEVOG POKROVITELJSTVA TEATRA

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.