Ljudi
ljudi/30.03.2019.

Beograd: Sledeći protest šetnja do Pinka

ljudi
  • Lela Milivojević
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Sedamnaesti po redu protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu završen je večeras najavom da će sledeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink.

Na „veliki marš“ do Pinka građane je pozvao glumac Branislav Lečić. On je rekao da ga je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao da gostuje kako bi inicirali Utisak nedelje i da mu sada šalje odgovor: „Ne gostujem na Pinku, ali ću doći sa svima vama“.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ pozvali su građane da im se pridruže sledeće subote na velikom studentskom maršu u 16 časova iz Studentskog grada na Novom Beogradu, ka Vladi.

„Šetnju pokreću studenti, ali svi ljudi su dobordošli“, poručili su organizatori i dodali da se time slavi i Dan studenata, 4. april.

Lečić je pozvao građane da podignu glavu, hrabro oslobode institucije i izbore se za svoja prava.

„Mnogo smo okupatora skinuli sa svojih leđa i ove dahije i paše ćemo poslati u prošlost“, rekao je Lečić.

On je istakao da građanima nisu potrebne vođe dikatori koji ponižavaju sopstveni narod i teraju ga da im se klanja, već prosvetitelji koji će umeti da ga prosvetljuju i vode.

Lečić je kazao i da predstavnici opozicije treba da razmisle o svojim planovima posle 13. aprila.


PROČITAJTE I:

PONIŽENJE SRBIJE U KULTURNOM CENTRU SRBIJE U PARIZU

SMENITI AMBASADORKU SRBIJE U PARIZU


Redari protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu ogradili su večeras trakom na kojoj piše „Počelo je“ ulaz u zgradu RTS i stepenište koje vodi ka Aberdarevoj ulici.

Na asfaltu je ispisan datum 13. april, za kada je zakazan skup u Beogradu i poruka „Gotov je“.

„13. aprila branimo Ustav i pravo svakog građanina Srbije. Ako vlast misli da može da nas zadrži kordonima policije i isetoviranim kriminalcima, ne poznaje slobodarski duh Beograda i Srbije“, rekao je gost tog Dnevnika, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

On je kazao da su do sada građani na protestima već izborili pobede, jer su doveli do smene predsednika opštine Brus Milutina Jeličića i predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

„Svaki čovek je bitan 13. aprila, kakvi budemo bili 13. aprila, bićemo doveka“, kazao je Manojlović.

On je podsetio da su u toku izmene Ustava u oblasti pravosudja, kojima se prema njegovim rečima, pravosudje stavlja pod još jaču političku kontrolu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Popaj
31.03.2019.

Bojim se da od tog posla nema ama baš ništa. Ako i bude onda neko, napokon, mora u zatvor na duži vremenski period. Ako ovi budu smenjeni a niko se ne ogrebe za tešku robiju, e onda će da bude Kurta i Murta sistem...kao i dosad.