Klik na svetlost
klik na svetlost/1.04.2020.

Petnica otvorila onlajn bibiloteke znanja

klik-na-svetlost
  • IS Petnica / Facebook
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaIstraživačka stanica Petnica stavila je na raspolaganje javnosti svoje online resurse za proučavanje naučnih oblasti, a njeni 3D štampači izrađuju vizire za zaštitne maske za medicinske radnike, saopšteno je danas iz te stanice.

Foto: IS Petnica

Online resursi koje koriste polaznici Istraživačke stanice Petnica pristupačni su svim zainteresovanima kako bi se unapredio kvalitet života u izolaciji koju provode u svojim domovima.

- Odmah nakon proglašavanja vanrednog stanja i početka potrebe da smanjujući međusobne kontakte budemo u svojim domovima intenzivirali smo online komunikaciju sa polaznicima, a i svima drugima koji imaju interesovanje za prirodne, društvene, tehničke nauke, i umetnost i dizajn, odlučili smo da pripremimo sadržaje koji će pomoći da se naučne oblasti od interesovanja za naše polaznike online približe svim koji to žele, rekao je programski direktor stanice Petnica Nikola Božić.

Materijali su grupisani po celinama prema opštosti, pa ih ima iz astronomije i matematike, biologije, hemije i medicine, društvenih nauka, fizike, programiranja, robotike i elektronike, psihologije, dizajna i umetnosti, i opšta kultura.

U svakoj celini su resursi grupisani po tipu sadržaja kao video lekcije, predavanja, i filmovi, knjige, časopisi, tekstovi i uputstva, kursevi, podkastovi i sajtovi.

- Pozivamo sve zainteresovane da krenu u istraživačku avanturu i nadamo se da će na listi pronaći neki koristan materijal, rekao je on.
Petnički onlajn resursi nalaze se na sajtu Petnice

Online resurse možete preuzeti i kao PDF na ovom linku.

Istraživačka stanica Petnica se aktivno uključila u borbu sa pandemijom COVID-19 i njeni 3D štampači izrađuju vizire zaštitnih maski za medicinske radnike, a prvi kontigenti su već distribuirani.


PROČITAJTE I:

VAN GOG: DIGITALNA ŠETNJA

BESPLATNI SADRŽAJI NA NOVOM PORTALU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.