Klik na svetlost
klik na svetlost/20.03.2019.

Performans biciklista ‘Bajs minus’ kartice

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Udruženje „Ulice za bicikliste“ najavilo je da će sutra ispred Skupštine Beograda održati performans u kome će „lažni Siniša Mali i Goran Vesić biciklistima deliti ‘Bajs minus’ kartice“.

Kako je danas saopšteno iz tog udruženja, performans je reakcija na izjave ministra finansija Siniše Malog i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da biciklistima nisu potrebne pare za prevoz „jer već imaju svoj prevoz“.

Navodeći da su u evropskim gradovima biciklisti „dodatno stimulisani i čak plaćeni da dolaze na posao biciklom a da im se naknada za prevoz ne ukida“, udruženje je ocenilo da je „potpuni apsurd da se vozačima motornih vozila koji stvaraju gužve, usporavaju javni prevoz i zagadjuju, refundira novac preko računa za benzin, a da se pritom taj novac za prevoz biciklistima i pešacima uskraćuje“.

Performans će početi u četvrtak u 10 časova ispred Skupštine grada Beograda.


PROČITAJTE I:

BEOGRADSKA TVRĐAVA: UNESKO ILI GONDOLA

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA


Podsetimo da je u Beogradu 2016. godine boravio Jan Gel povodom promocije svoje knjige "Gradovi za ljude" na srpskom jeziku, a da ga je tom prilikom primio upravo bivši gradonačelnik Siniša Mali. Razgovor i priču sa Jan Gelom možete čitati OVDE.

Siniša Mali je ovom prilikom naglasio da mu je veliko zadovoljstvo da ugosti najpoznatijeg svetskog arhitektu za javne površine,jer grad Beograd pokušava da u tom pogledu bude rame uz rame sa drugim svetskim metropolama.

– Dragocene su nam ideje kako da javne prostore učinimo dostupnijim. Trenutno su radovi na Obilićevim vencu koji pretvaramo u pešačku zonu, završili smo Ulicu Vuka Karadžića i Zmaj Jovinu i taj uži centar grada hoćemo da nakon završetka šest podzemnih garaža potpuno pretvorimo u pešačku zonu. Sa planom da gondolom povežemo TC Ušće i Kalemegdan, koji ćemo početi da realizujemo iduće godine, dajemo mogućnost da se konačno vratimo na obale reka. Stari savski most će rekonstrukcijom postati pešački most i sugrađani će moći da uživaju u otvorenom prostoru – rekao je Mali.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box