Klik na svetlost
klik na svetlost/20.03.2019.

Performans biciklista ‘Bajs minus’ kartice

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Udruženje „Ulice za bicikliste“ najavilo je da će sutra ispred Skupštine Beograda održati performans u kome će „lažni Siniša Mali i Goran Vesić biciklistima deliti ‘Bajs minus’ kartice“.

Kako je danas saopšteno iz tog udruženja, performans je reakcija na izjave ministra finansija Siniše Malog i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da biciklistima nisu potrebne pare za prevoz „jer već imaju svoj prevoz“.

Navodeći da su u evropskim gradovima biciklisti „dodatno stimulisani i čak plaćeni da dolaze na posao biciklom a da im se naknada za prevoz ne ukida“, udruženje je ocenilo da je „potpuni apsurd da se vozačima motornih vozila koji stvaraju gužve, usporavaju javni prevoz i zagadjuju, refundira novac preko računa za benzin, a da se pritom taj novac za prevoz biciklistima i pešacima uskraćuje“.

Performans će početi u četvrtak u 10 časova ispred Skupštine grada Beograda.


PROČITAJTE I:

BEOGRADSKA TVRĐAVA: UNESKO ILI GONDOLA

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA


Podsetimo da je u Beogradu 2016. godine boravio Jan Gel povodom promocije svoje knjige "Gradovi za ljude" na srpskom jeziku, a da ga je tom prilikom primio upravo bivši gradonačelnik Siniša Mali. Razgovor i priču sa Jan Gelom možete čitati OVDE.

Siniša Mali je ovom prilikom naglasio da mu je veliko zadovoljstvo da ugosti najpoznatijeg svetskog arhitektu za javne površine,jer grad Beograd pokušava da u tom pogledu bude rame uz rame sa drugim svetskim metropolama.

– Dragocene su nam ideje kako da javne prostore učinimo dostupnijim. Trenutno su radovi na Obilićevim vencu koji pretvaramo u pešačku zonu, završili smo Ulicu Vuka Karadžića i Zmaj Jovinu i taj uži centar grada hoćemo da nakon završetka šest podzemnih garaža potpuno pretvorimo u pešačku zonu. Sa planom da gondolom povežemo TC Ušće i Kalemegdan, koji ćemo početi da realizujemo iduće godine, dajemo mogućnost da se konačno vratimo na obale reka. Stari savski most će rekonstrukcijom postati pešački most i sugrađani će moći da uživaju u otvorenom prostoru – rekao je Mali.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.