Klik na svetlost
klik na svetlost/20.03.2019.

Najpoznatije rode na Balkanu opet zajedno

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Najpoznatija ljubav dve rode, ona između Malene i Klepetana - ponovo je zagrejala srca svih onih koji veruju u ljubav.

Naime, Klepetan se po 17. put, nakon odlaska u toplije krajeve, vratio svojoj Malenoj u naselje Brodski Varoš u Hrvatskoj i to ranije nego obično, pošto se ovaj par uvek sastajao krajem marta.

- Sav drhti od hladnoće, još se nije navikao na ove niske temperature. Stigao je juče u 15 časova i odmah je doslovno smazao dva kilograma mesa koje sam mu doneo u kanti- izjavio je Stjepan Vokić, penzionisani domar Područne škole u Brodskom Varošu koji još 1993. godine brine o zaljubljenim rodama.

Vokić dodaje kako ga je iznenadio Klepetanov raniji dolazak, ali kaže kako priroda - zna svoje.

- Video sam sedam roda kako lete iznad igrališta, a potom su sletele. Otišao sam ka njima kako bih saznao da li je i Klepetan među njima. Kad sam im primakao meso Klepetan me je prepoznao i odmah došao ka meni. Nakon što je pojeo, odleteo je u gnezdo Malenoj, rekao je on, dodajući da će možda biti i malih ptića, pošto se par odmah bacio na maženje i ljubljenje i to dva puta.

PROČITAJTE I:

DANAS JE SVETSKI DAN VRABACA

PELIKANI NA DUNAVU POSLE 100 GODINA

- Zabavljaju se već njih dvoje pa će kroz nekoliko nedelja Malena sneti i jaja. Možda će biti i malih ptića. Ali vidi se da je dug put izmorio Klepetana, dosta spava. Pa im, kako su navikli, donosim i hranu - kaže Vokić i dodaje da je snimio Klepetanov povratak pa će snimak uskoro osvanuti i na Fejsbuk stranici popularnih roda koju inače uređuje njegov sin.

- Ja vam nisam baš za te mobilne telefone, godine su tu - zaključio je Vokić, vidno srećan što su se njegove rode sastale po 17. put.

Inače, ljubav dve rode Malene i Klepetana, dobila je svoje prvo scensko prikazivanje u predstavi “Malena i Klepetan – Ljubav na prvi klepet”, u Zagrebu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box