Klik na svetlost
klik na svetlost/15.03.2018.

Zlatiborska gondola privlači Ruse

klik-na-svetlost
  • Gold gondola
  • Vladimir Josipović / Gold gondola
  • Vladimir Josipović / Gold gondola
  • Vladimir Josipović / Gold gondola
  • Gold gondola
  • Gold gondola
  • Gold gondola
  • Vladimir Josipović / Gold gondola
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Sajam turizma u Moskvi uspešno je završen za predstavnike Turističke organizacije Zlatibor i Opštine Čajetina. Veliki broj Rusa posetio je štand Turističke organizacije Zlatibor, koja se predstavila u okviru Turističke organizacije Srbije.Prvog dana sajma, štand Zlatibora posetio je i ambasador Republike Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. Razgovaralo se o mogućnostima razvoja saradnje u oblasti turizma, ali i investicija, privrede i poljoprivrede. Tokom narednih meseci biće pokrenute konkretne aktivnosti u cilju značajnije promocije i predstavljanja potencijala Zlatibora ne samo u Moskvi, već u celoj Rusiji, gde za to postoji interesovanje.

PROČITAJTE JOŠ: PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA

Značajan broj agencija interesovao se za mogućnost saradnje i dolazaka ruskih turista u Srbiju, pre svega na Zlatibor. Fokus je bio na ponudama iz oblasti zdravstvenog, verskog i sportskog turizma. Ostvareni su dobri kontakti i očekuje se da rezultati uspostavljanja saradnje sa moskovskog sajma budu vidljivi već naredne zimske sezone.


Posetioci štanda su uglavnom bili zainteresovani za ponudu zdravstvenog i verskog turizma, dok je virtuelna tura trasom gondole privlačila nesmanjenu pažnju Rusa. 


Pored ruskih agencija, za saradnju su zainteresovani i Belorusi, Grci i Bugari sa kojima su vođeni konkretni pregovori o budućoj saradnji i organizaciji putovanja na Zlatibor. Saradnja će biti lakše uspostavljena, imajući u vidu da na Zlatiboru postoji Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.