Aktuelno
moja-kafica
moja-kafica
aktuelno/15.05.2020.

Kralj Čačka i Futro na #AloneTogether

aktuelno
  • Promo / Tommaso Bonaventura
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaOvog petka, 15.maja, KC Grad biće ponovo otvoren za sve posetioce od 15h, a na online platformu #AloneTogether, kao i svakog vikenda, donosi još dve epizode serijala na svojim kanalima, od 21 čas.

Prvog dana vikenda gosti KC Grada biće fotograf Tommaso Bonaventura, grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro i mlada umetnica Adrienn Ujhazi. Očekuju nas i spotovi benda Šajzerbiterlemon nastali u karantinu, a u subotu i mini-koncert kantautora i pesnika Kralja Čačka.

U petak, 15.5. od 21h, poznati fotograf Tommaso Bonaventura govoriće, između ostalog, o projektu „100DM“ koji je radio sa kustoskinjom Elisom Del Prete – seriji portreta istočnih Berlinaca, uticajima pada Berlinskog zida na njihove živote i poklonu od 100DM koje su mogli da potroše pri prvoj poseti zapadnom Berlinu.

Tommaso Bonaventura

Adrienn Ujhazi, mlada umetnica, u svom bio-umetničkom radu koristi samo prirodne materijale i tako stvara nove oblike života. Tokom razgovora gledaoci će se podsetiti i njene izložbe “Takav je život” održane pre tačno godinu dana u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, i čuti na koje načine u svom radu istražuje odnose čoveka i prirode i kako se reflektuju na aktuelni trenutak: “Zagušeni smo manipulacijama i mislim da je krajnje vreme da se nekako vratimo prirodi i damo joj prioritet”.

Slavimir Stojanović Futro, grafički dizajner, ilustrator i pisac, u karantinskim danima napisao je svoju novu knjigu, a u novoj emisiji pričaćemo i o drugim njegovim budućim planovima, o dizajnerima koji privlače pažnju na domaćoj i međunarodnoj sceni, o nagradama, o viziiji budućnosti post-koronskog perioda…

Slavimir Stojanović Futro

Bend Šajzerbiterlemon u novoj emisiji, kroz svoj prepoznatlivi sirovi zvuk garažnog pank rokenrola, predstaviće spotove snimljene u izolaciji.

Seriju muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether nastavljamo uz koncert pesnika i kantautora Kralja Čačka, u subotu, 16. maja od 21h. “Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Kralja Čačka

Sa umetnicima su razgovarale Ljudmila Stratimirović i Jelena Pavlović iz Kulturnog centra Grad.

#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima.

Prethodne emisije serijala #AloneTogether možete pogledati ovde: https://bit.ly/2VE0RsX


PROČITAJTE:

PRVI FILM ŽELIMIRA ŽILNIKA DOSTUPAN ONLAJN

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.