Muzika
muzika/4.10.2022.

Koncert benda Funk Shui u KC Grad

muzika
  • Nemanja Đorđević
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nemanja Đorđević

 

Makedonski free-flow bend Funk Shui, jedan od najzanimljivijih bendova u regionu stiže u Beograd i nastupiće u KC Grad u subotu 15. oktobra, na prvom u nizu Balkanrock Sessions koncerata.

Bend je oformljen je 2010. godine, a iza sebe ima dva izdanja – albume Aether iz 2012. i R.E.M. iz 2015. godine. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima “Meteori” (najbolji singl u 2020. godini po izboru čitalaca Balkanrocka), “Veter” i “Ne vreme”, kao i po originalnim spotovima koji ih prate. Ovi singlovi će se naći na novom albumu koji izlazi do kraja godine.

U međuvremenu su nastupali na poznatim evropskim festivalima, od kojih su neki: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u. Njihov nastup u muzičkoj web-emisiji Balkanrock Sessions možete se pogledati ovde.

Kao predgrupa nastupiće četvoročlani vokalno-instrumentalni sastav Pliš. Nastao je u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci - dve gitare, bas i bubanj. Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama. Svoju muziku Pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“, a četvorku čine Aleksa Gajić - bas gitara i vokal, Stefan Drča - gitara, Petar Sutara - bubnjevi i Branislav Cvetković - gitara i vokal.

Organizator Balkanrock Sessions najavljuje uzbudljiva koncertna dešavanja u Beogradu i još mnogo zanimljivih i autentičnih bendova iz Srbije i regiona. 

Karte za koncert su u prodaji od ponedeljka 3. oktobra u KC Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd. Cena u pretprodaji iznosi 700 dinara, a u prodaji 1.000 dinara.


PROČITAJTE I:

FRANCUSKA U FOKUSU NA 38. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.