Ljudi
ljudi/14.10.2018.

KINOTEKA: Sećanje na Milenu

ljudi
  • Jugoslovenska kinoteka
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Danas, 14. oktobra u 18 časova u svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, publika će moći da pogleda film WR Misterije organizma, Dušana Makavejeva iz 1971. godine.

Sutra, 15. novembra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film Prekobrojna, Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 film Poseban tretman, Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog Legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: „Vrata ostaju otvorena“, „Čovek nije tica“, „Hasanaginica“, „Devojka“, „Rondo“, „Nije lako sa muškarcima“, „Sutjeska“ i mnogi drugi.

Knjiga žalosti otvorena je u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18 časova, pred početak projekcije filma WR Misterije organizma.

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa.

Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.


PROČITAJTE I:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


LEGAT MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA

PULA: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.