Ljudi
ljudi/14.10.2018.

KINOTEKA: Sećanje na Milenu

ljudi
  • Jugoslovenska kinoteka
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Danas, 14. oktobra u 18 časova u svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, publika će moći da pogleda film WR Misterije organizma, Dušana Makavejeva iz 1971. godine.

Sutra, 15. novembra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film Prekobrojna, Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 film Poseban tretman, Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog Legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: „Vrata ostaju otvorena“, „Čovek nije tica“, „Hasanaginica“, „Devojka“, „Rondo“, „Nije lako sa muškarcima“, „Sutjeska“ i mnogi drugi.

Knjiga žalosti otvorena je u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18 časova, pred početak projekcije filma WR Misterije organizma.

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa.

Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.


PROČITAJTE I:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


LEGAT MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA

PULA: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box