Klik na svetlost
klik na svetlost/18.02.2019.

Upoznajte grčki jezik i kulturu!

klik-na-svetlost
  • Pixabay / Kaleidoskop media
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaGrčka vam je omiljena destinacija, uživate u toj zemlji, ali ponekad vam je neprijatno jer ne razumete šta vam domaćini kažu. U tom slučaju, prava stvar je da upišete kurs grčkog jezika!

Centar za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine je pravo mesto za sve one koji žele da nauče grčki jezik uz muziku i kulturu ove mediteranske zemlje. Ovde se grčki uči na sasvim poseban i primamljiv način!

Kolarčeva zadužbina ove godine je prisutna i na Međunarodnom sajmu turizma. Ukoliko planirare odlazak na Sajam prošetajte do Kolarčevog štanda u Hali 1A i ostvarite velike popuste na 14 kurseva stranih jezika, među njima i grčki!

Grčki je jedan od najstarijih evropskih jezika koji je imao važnu ulogu u istoriji i kulturi našeg kontinenta i zato je privilegija znati ovaj jezik.

Ako birate Grčku za letovanje, onda je lepo kada poznajete i jezik svojih domaćina kako biste im zahvalili na gostoprimstvu ili, pak, našli neku divnu, zavučenu plažu za koju znaju samo domaćini.

Mnogi biraju Grčku i za posao u turizmu, pa je tek tada veoma važno znati jezik zemlje u kojoj radite!

Većina koja je boravila u Grčkoj, verovatno zna da se na grčkom "da" kaže "ne", a da "ohi" znači "ne" na srpskom jeziku. Međutim, da biste bolje upoznali i grčku kulturu, ali i grčki narod, potrebno je znati nešto više od toga.

Centar za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine zato je pripremio zanimljiv kurs grčkog jezika na kojem ćete, pored lekcija iz udžbenika, imati priliku da ovaj jezik učite i kroz muziku i kulturu.

Ako upišete kurs, moći ćete da naučite grčke pesme, prevodite ih i tako učite nove reči… a da kroz razgovore o temama vezanim za kulturu, umetnost i istoriju saznate nešto više o kulturi i životu te zemlje.

Upoznajte grčki, jezik naše civilizacije, nauke, religije… Jezik koji se govori na prelepim ostrvima i u tavernama, da vam Grčka bude još bliskija!

PROČITAJTE I:

KOLARAC - PRAVO MESTO ZA STUDENTE

KAKO REĆI VOLIM TE NA RAZLIČITIM JEZICIMA?

PET RAZLOGA DA VAŠE DETE UČI STRANE JEZIKE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.