Klik na svetlost
klik na svetlost/4.02.2019.

Pet razloga da vaše dete uči strane jezike

klik-na-svetlost
  • Cel Lisboa / Unplash
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Ljudi koji govore strane jezike često imaju bolje izglede za karijeru i viši životni standard. Stručnjaci zato smatraju da bi deca trebalo da uče strane jezike još od malih nogu, a prava adresa za to je Centar za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine.

Svaka odrasla osoba koja je pokušala da nauči strani jezik, može da potvrdi koliko je to teško i zbunjujuće. Ali, kada dete u ranom uzrastu počne da uči neki strani jezik, ono kasnije postaje izvorni govornik tog jezika.

Deca se rađaju sa sposobnošću da nauče bilo koji jezik na svetu. Ako počnu da uče pre puberteta, deca bi trebalo da mogu da govore strani jezik bez naglaska.

Evo pet dobrih razloga da vaše dete počne sa učenjem jezika.

Deca imaju veću plastičnost mozga

Dečji mozgovi apsorbuju svet, usvajajući informacije i veštine koje treba zadržati. Kako starimo, postajemo manje sposobni da stičemo nova znanja.

Učenje jezika je zdrav hobi

Deca su aktivna i često mogu da zapadnu u nevolje ukoliko imaju previše slobodnog vremena. Odvojiti malo vremena za učenje novog jezika je veliki hobi za razvoj deteta. Naravno, učenje novog jezika za dete treba da bude kao otkrivanje novog univerzuma. Istraživanja su pokazala da učenje jezika pomaže vežbanju mozga, a svi želimo da naša deca imaju što je moguće zdraviji mozak.

Deca će bolje razumeti maternji jezik

Jedna od prednosti učenja novog jezika jeste da nam proces učenja pomaže da bolje razumemo naš maternji jezik. Upoređivanje gramatičkih pravila između jezika može takođe pomoći detetu da ih bolje shvati.

Učenje jezika će pomoći deci u budućnosti

Osim što je jednostavno "cool", poznavanje drugog ili trećeg jezika izuzetno pomaže u školi i na poslu. Poznavanje stranog jezika pomaže nam pri učenju narednih stranih jezika. Takođe, sposobnost da se govori drugi jezik ne izgleda dobro samo u CV-u, već će pomoći u određenim poslovima.

Razvijanje svesti o drugim kulturama

Možda je i najveća korist za dete koje uči strani jezik razvoj svesti o drugim, različitim kulturama. Dete tako upoznaje svet koji je možda drugačiji od onog kojim je okruženo.

Polazak u školu je pravo vreme da vaše dete počne sa učenjem stranog jezika.

Zbog svih ovih razloga, dođite u Centar za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine gde možete pronaći adekvatan kurs za vaše dete.


KOLARAC - ime sa tradicijom

Za 86 godina, koliko se strani jezici kontinuirano uče na Kolarcu, preko 350.000 polaznika je pohađalo kurseve, što u zgradi Kolarčeve zadužbine što po preduzećima, bankama, ambasadama, državnim institucijama..

Centar za nastavu stranih jezika je 28. januara otpočeo upis u prolećni semestar koji startuje 20. februara 2019. Kolarac je pripremio posebne popuste za srednjoškolce od 50 odsto na punu cenu kursa, pored postojećih povlastica za nezaposlene, studente, dosadašnje učenike, novinare i članove iste porodice. 

Đaci Centra su pretežno đaci, srednjoškolci, studenti, zaposleni različite starosne dobi, penzioneri, a u poslednje vreme u sve većem broju i nezaposleni koji žele da iskoriste period dok čekaju posao kako bi naučili neki strani jezik i time povećali svoje šanse za zaposlenje. Za nezaposlene koji bi nastavu pohađali uvek u prepodnevnim satima Kolarac nudi popuste. 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.