Klik na svetlost
klik na svetlost/8.10.2019.

Opština Čajetina darovala đake prvake

klik-na-svetlost
  • Opština Čajetina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media U okviru „Dečje nedelje“ koja se obeležava prve nedelje oktobra, đacima prvacima sa teritorije opštine Čajetina uručene su članske karte Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i poklon opštine u iznosu od 5.000 dinara.

Predstavnici opštine Čajetina i Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ danas su poželeli dobrodošlicu svim đacima prvacima na teritoriji čajetinske opštine. 121 prvak dobio je besplatnu člansku kartu i novčani poklon u iznosu od 5.000 dinara, što opštinsko rukovodstvo definiše kao jednu od dobrih mera koja se dugi niz godina uspešno sprovodi na nivou ove opštine, a dokaz tome je i broj upisanih prvaka.

„Sigurno je da ambijent koji mi stvaramo i koji duži niz godina zastupamo daje rezultate. Najvažnije je da se beleži porast broja stanovnika, novorođene dece i broja upisanih učenika u prvi razred. Smisao bavljenja politikom ili ovim poslom jeste upravo ovaj da što više bude dece, da se što bolje organizuje jedna mala lokalna samouprava kao što je opština Čajetina i nadam se da će u budućem periodu mladi bračni parovi ovo prepoznati i da će za budući život odabrati opštinu Čajetinu“, istakao je Milan Stamatović-predsednik opštine Čajetina i poručio roditeljima „Osnovna ćelija našeg društva je porodica i apel roditeljima je da više povedu računa o svojoj deci, jer danas u vreme napretka tehnologija deca su najizloženija svim vrstama poroka, zloupotrebama i na svima nama je da brinemo o budućim generacijama“.

Deca iz škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i na Zlatiboru, „Milivoje Borović“ u Mačkatu, Krivoj Reci i Šljivovici kao i „Savo Jovanović“ iz Sirogojna pored navedenih poklona dobila su i po knjigu koje je uručio zamenik predsednika opštine-Arsen Đurić. Bibliotekari su za decu pripremili pesme naših zavičajnih pisaca koje su im čitali a takođe su ih upoznali i sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.


PROČITAJTE I:

AKADEMIJA "SARADNICI SUNCA": RŠUM I DECA


Tekst je deo projekta “Digitalna razglednica Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.