Klik na svetlost
klik na svetlost/8.06.2018.

Forum Kreativna Evropa 2018.

klik-na-svetlost
  • Promo
Autor fotografije:
Priredila: Lela Milivojević

Desk Kreativna Evropa Srbije organizuje od 20. do 22. juna u Beogradu novo izdanje Foruma Kreativna Evropa, koji će biti u znaku ispitivanja novih perspektiva odnosa Evropske unije i Zapadnog Balkana u oblasti kulture.

Pod sloganom „Gledaj prošlost, stvaraj budućnost!“, Forum Kreativna Evropa obeležiće Evropsku godinu kulturnog nasleđa, kojom je proglašena 2018. godina. Forum se održava na više lokacija u Beogradu - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Muzej savremene umetnosti, Vukova zadužbina, Dositejeva zadužbina, Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Legat Franklin, klub Polet, EU info centar, a ove godine je, kako je najavljeno, poseban iz dva razloga.

Prvo, organizuje se u saradnji s ambasadom Republike Bugarske, Delegacijom EU u Srbiji, EUNIC Global-om, Državnim institutom za kulturu Bugarske, i to povodom predsedavanja Bugarske EU. Pošto kao predsedavajuća Bugarska pokreće temu položaja Zapadnog Balkana, deo programa Foruma biće posvećen pitanju međunarodnih odnosa i saradnje Zapadnog Balkana i Evropske unije u oblasti kulture, a rezultati Foruma podržavaće buduće osvrte na implementaciju kulturne strategije Evropske unije u regionu.

Drugo, Forum Kreativna Evropa 2018 obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa putem raznovrsnih programa koji bacaju novo svetlo na pojam evropske kulturne baštine i na pitanja koja ga okružuju.

Glavne teme panela, predavanja, radionica, vođenja, izložbi biće kulturna saradnja, međunarodni odnosi i repozicioniranje Zapadnog Balkana; Evropska godina kulturnog nasleđa; kultura sećanja, istorija, evropsko kulturno nasleđe i njegovi kulturni, društveni i ekonomski potencijali i doprinosi; kao i praktična znanja: razvoj projekata i konkurisanje.

Uz učešće velikog broja domaćih i inostranih stručnjaka, Forum će pružiti okvir za dijalog o prošlosti i zajedničko planiranje bolje i odgovornije evropske budućnosti.

Desk Kreativna Evropa Srbija i Ambasada Republike Bugarske u Srbiji zato pozivaju sve profesionalce u kulturi da se priključe Forumu Kreativna Evropa 2018 radi jačanja profesionalnih veza, sticanja novih informacija, učešća u kreiranju vizije budućnosti i zajedničkog rada na podizanju svesti o mogućnostima i značaju projekata u kulturi za sveukupan društveni razvoj našeg kontinenta!

Preliminarni program Foruma možete preuzeti ovde.

Prijave su obavezne, a možete se prijaviti ovde.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

BRANKO ROSIĆ - BUNTOM KROZ ŽIVOT

MUHAREM BAZDULJ - BEG OD PREDVIDLJIVOSTI

ZORAN PAUNOVIĆ - ŽIVOT JE LEPŠI AKO UMETE DA ČITATE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box