Klik na svetlost
klik na svetlost/8.06.2018.

Forum Kreativna Evropa 2018.

klik-na-svetlost
  • Promo
Autor fotografije:
Priredila: Lela Milivojević

Desk Kreativna Evropa Srbije organizuje od 20. do 22. juna u Beogradu novo izdanje Foruma Kreativna Evropa, koji će biti u znaku ispitivanja novih perspektiva odnosa Evropske unije i Zapadnog Balkana u oblasti kulture.

Pod sloganom „Gledaj prošlost, stvaraj budućnost!“, Forum Kreativna Evropa obeležiće Evropsku godinu kulturnog nasleđa, kojom je proglašena 2018. godina. Forum se održava na više lokacija u Beogradu - Zadužbina Ilije M. Kolarca, Muzej savremene umetnosti, Vukova zadužbina, Dositejeva zadužbina, Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Legat Franklin, klub Polet, EU info centar, a ove godine je, kako je najavljeno, poseban iz dva razloga.

Prvo, organizuje se u saradnji s ambasadom Republike Bugarske, Delegacijom EU u Srbiji, EUNIC Global-om, Državnim institutom za kulturu Bugarske, i to povodom predsedavanja Bugarske EU. Pošto kao predsedavajuća Bugarska pokreće temu položaja Zapadnog Balkana, deo programa Foruma biće posvećen pitanju međunarodnih odnosa i saradnje Zapadnog Balkana i Evropske unije u oblasti kulture, a rezultati Foruma podržavaće buduće osvrte na implementaciju kulturne strategije Evropske unije u regionu.

Drugo, Forum Kreativna Evropa 2018 obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa putem raznovrsnih programa koji bacaju novo svetlo na pojam evropske kulturne baštine i na pitanja koja ga okružuju.

Glavne teme panela, predavanja, radionica, vođenja, izložbi biće kulturna saradnja, međunarodni odnosi i repozicioniranje Zapadnog Balkana; Evropska godina kulturnog nasleđa; kultura sećanja, istorija, evropsko kulturno nasleđe i njegovi kulturni, društveni i ekonomski potencijali i doprinosi; kao i praktična znanja: razvoj projekata i konkurisanje.

Uz učešće velikog broja domaćih i inostranih stručnjaka, Forum će pružiti okvir za dijalog o prošlosti i zajedničko planiranje bolje i odgovornije evropske budućnosti.

Desk Kreativna Evropa Srbija i Ambasada Republike Bugarske u Srbiji zato pozivaju sve profesionalce u kulturi da se priključe Forumu Kreativna Evropa 2018 radi jačanja profesionalnih veza, sticanja novih informacija, učešća u kreiranju vizije budućnosti i zajedničkog rada na podizanju svesti o mogućnostima i značaju projekata u kulturi za sveukupan društveni razvoj našeg kontinenta!

Preliminarni program Foruma možete preuzeti ovde.

Prijave su obavezne, a možete se prijaviti ovde.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

BRANKO ROSIĆ - BUNTOM KROZ ŽIVOT

MUHAREM BAZDULJ - BEG OD PREDVIDLJIVOSTI

ZORAN PAUNOVIĆ - ŽIVOT JE LEPŠI AKO UMETE DA ČITATE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.