Identitet u amanet
identitet u amanet/13.02.2021.

Dan državnosti: Besplatan ulaz u muzeje

identitet-u-amanet
  • Wikipedia/Orjen
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Wikipedia/Orjen

 

Povodom Dana državnosti Srbije, ulaz u Muzej Jugoslavije će biti besplatan u nedelju, 14. februara. Muzej će biti otvoren za posetu od 10 do 18 časova. I Vojni muzej i Muzej vazduhoplovstva otvaraju svoja vrata za besplatan ulaz za sve gradjane 15. i 16. februara.

Posetioci Muzeja Jugoslavije će moći da vide aktuelnu izložbu Alan Ford trči počasni krug, posvećenu istoimenom stripu, zatim rad na stalnoj postavci pod nazivom „Muzejska laboratorija”, sa aktuelnim intervencijama povodom 75 godina od pobede nad fašizmom, kao i da posete Kuću cveća.

U 12 časova biće organizovano vođenje kroz Muzej Jugoslavije.

Najmlaće posetioce će na stalnoj postavci čekati mape, pomoću kojih će moći da se igraju tragajući za određenim muzejskim predmetima, prolazeći tako kroz različite istorijske događaje i vremenske periode, zemlje i kulture. U ovoj aktivnosti deca i njihovi pratioci učestvuju samostalno i nezavisno od drugih posetilaca.

U Vojnom muzeju 15. i 16. februara u periodu od 10.00 do 17.00, posetioci  mogu da pogledaju stalnu muzejsku postavku i izložbu "Povelje i diplome 19. i 20. veka iz zbirke Vojnog muzeja". 

Besplatan ulaz u Muzej vazduhoplovstva biće omogućen 15. i 16. februara od 9.00 do 17.00.


PROČITAJTE I:

STEFAN NEMANJA BEZ KRSTA JE KAO PAGANIN


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.