Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/9.09.2021.

Tesla, čovek koji je definisao budućnost

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Komshe Publishing

 

U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu u toku je postavka akvarela italijanskog autora Danijela Meučija (Daniele Meucci) u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i sa izdavačkom kućom Komshe. Izložba pod nazivom Nikola Tesla, čovek koji je definisao budućnost posvećena je velikom srpskom naučniku Nikoli Tesli i njegovom nesvakidašnjem životu.

Foto: Daniele Meucci, Instagram

Na izložbi je izloženo oko 50 radova u akvarel tehnici koji su nastali u prethodnih godinu dana. Radovi su rezultat rada na prvoj grafičkoj noveli o Nikoli Tesli koja će iz štampe izaći u decembru mesecu. Izdavačka kuća Komshe lansirala je KickStarter kampanju, a finalizaciju novele posvećene našem velikom naučniku možete podržati na ovom linku.

Danijele Meuči već tri godine priprema i detaljno istražuje život Nikole Tesle kako bi ostvario svoj projekat iz snova – izdavanje prve grafičke novele o Nikoli Tesli. Po dolasku u Srbiju, Danijele je primetio da Italijani nisu upoznati sa životom i delom Nikole Tesle, a njegova velika želja je da približi postignuća i nesvakidašnji život naučnika onako kako on zna najbolje – grafičkom novelom i ilustracijama nastalim vodenim bojama (akvarel tehnikom).

U pripremi akvarel radova autor je proveo mesece u istraživanju, putovanjima do lokacija koje su bile važan deo Teslinog života i razgovorima sa Teslinim rođacima, a sve emocije i informacije je pretočio vodenim bojama na papir.

Izložba će biti otvorena za posetioce od ponedeljka do četvrtka od 10.00 do 18.00 časova i petkom od 10.00 do 15.00 časova.

Očaravajuća grafička novela "Nikola Tesla, čovek koji je definisao budućnost" prikazuje život jednog od najvećih i najmanje shvaćenih genija savremenog doba i prati njegov fascinantan život, uzbudljive avanture i neverovatne izume na preko 100 stranica u akvarelu!


PROČITAJTE I:

ART MARKET - POZIV KREATIVCIMA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.