Klik na svetlost
klik na svetlost/29.07.2019.

VIDEO |Kina: Zajednički rođendan 18 pandi!

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Izvor: South China Morning PostBio je to bebi-panda dan! Osamnaest divljih panda mladunaca džinovske pande proslavilo je prošle nedelje prvi rođendan u zoološkom vrtu u južnoj Kini.

Na panda zabavi u Nacionalnom rezervatu prirode Wolong, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan tog dana bilo je više nego neodoljivo.

Bebe pande su grickale bamusove izdanke, a kao i na svakoj rođendanskoj proslavi veselje nije proteklo bez poslastica, poklona i dekoracije. Za pande su zaposleni u zoološkom vrtu pripremili i tortu od voća, koju su pande grickale, dok su se neki zabavljali šetajući i radoznalo razgledajući rođendansku dekoraciju koja je bila veoma ljupka.

Slavljenici su rođeni između juna i septembra prošle godine, a među njima je devet muških i devet ženskih mladunaca, kao i tri para blizanaca.

“Ovo je prvi put da vidim toliko pandi na jednom mestu, a takođe i prvi put da vidim bebe. Presrećan sam i uzbuđen”, izjavio je Tang Tingcao, jedan od posetilaca koji su imali priliku da uživaju u nesvakidašnje ljupkom prizoru.

U 2018. godini u Kineskom konzervatorsko-istraživačkom centru za divovsku pandu rođena je ukupno 31 panda, kao deo napora da se podstakne rast među ugroženim vrstama.

Više svetskih država sprovodi ovakve programe i imaju slične centre, često je reč o saradnjama koje su potpisane bilateralnim ugovorima. Ovakve projekte sprovode i veći zoološki vrtovi, a veći deo jedinki se pušta u prirodu.


PROČITAJTE I:

VIDEO|CVETANJE TISE - FENOMEN KOJI ODUZIMA DAH!

PELIKANI NA DUNAVU POSLE 100 GODINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.