Klik na svetlost
klik na svetlost/29.07.2019.

VIDEO |Kina: Zajednički rođendan 18 pandi!

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Izvor: South China Morning PostBio je to bebi-panda dan! Osamnaest divljih panda mladunaca džinovske pande proslavilo je prošle nedelje prvi rođendan u zoološkom vrtu u južnoj Kini.

Na panda zabavi u Nacionalnom rezervatu prirode Wolong, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan tog dana bilo je više nego neodoljivo.

Bebe pande su grickale bamusove izdanke, a kao i na svakoj rođendanskoj proslavi veselje nije proteklo bez poslastica, poklona i dekoracije. Za pande su zaposleni u zoološkom vrtu pripremili i tortu od voća, koju su pande grickale, dok su se neki zabavljali šetajući i radoznalo razgledajući rođendansku dekoraciju koja je bila veoma ljupka.

Slavljenici su rođeni između juna i septembra prošle godine, a među njima je devet muških i devet ženskih mladunaca, kao i tri para blizanaca.

“Ovo je prvi put da vidim toliko pandi na jednom mestu, a takođe i prvi put da vidim bebe. Presrećan sam i uzbuđen”, izjavio je Tang Tingcao, jedan od posetilaca koji su imali priliku da uživaju u nesvakidašnje ljupkom prizoru.

U 2018. godini u Kineskom konzervatorsko-istraživačkom centru za divovsku pandu rođena je ukupno 31 panda, kao deo napora da se podstakne rast među ugroženim vrstama.

Više svetskih država sprovodi ovakve programe i imaju slične centre, često je reč o saradnjama koje su potpisane bilateralnim ugovorima. Ovakve projekte sprovode i veći zoološki vrtovi, a veći deo jedinki se pušta u prirodu.


PROČITAJTE I:

VIDEO|CVETANJE TISE - FENOMEN KOJI ODUZIMA DAH!

PELIKANI NA DUNAVU POSLE 100 GODINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box