Muzika
muzika/10.05.2022.

Dan Vlade Divljana u Parobrodu

muzika
  • Promo/Parobrod
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo/Parobrod

 

Povodom rođendana čuvenog muzičara Vlade Divljana, u utorak, 10. maja u Parobrodu biće organizovana projekcija filma "Nebeska tema", Mladena Matičevića, tribina "Hajde da pričamo o... Vladi Divljanu" autora Aleksandra Đuričića i koncert benda (Ne)normalni.

Od 17 sati je projekcija filma „Nebeska tema“, Mladena Matičevića. “Nebeska tema” je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama.

Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. 

U 19 sati počinje tribina "Hajde da pričamo o... Vladi Divljanu" , autor i moderator je Aleksandar Đuričić.

Đuričić kaže da je simbol dobrog života, kvalitetne muzike i raspoloženja koje se nosilo u krčagu i delilo sa prijateljima, između svega ostalog, bio i jeste Vlada Divljan.

“Taj dečko nije obećavao, on je ispunjavao sve naše snove, mamio uzdahe, učio nas kako treba da se pleše i njiše, vodio nas je na more, ljubavlju terao kišu i pravio radosne dane. Bio je svetionik i kada je ovde bio mrkli mrak, a on svetli i dalje. I svojim osmehom i svojim glasom. Neponovljivo je njegovo preplitanje tananih emocija protkano istinskom ljubavlju prema svemu što vredi. Slavimo njegov rođendan. A o Divljanu govore: Mladen Matičević, Dubravka Marković, Zdenko Kolar, Dušan Strajnić (Stray Dogg) Mladen Juričić Maks… i još neki koji nisu želeli da budu najavljeni, a imaju šta da kažu.

U 21 čas je koncert benda (Ne)normalni. Bend ima dva autorska albuma - “(ne)kompatibilnosti” i “Refren za poneti”, a ovog puta ih možete čuti u ulozi Vlada Divljan Tribute benda, po kom su poznati širom regiona.

Ulaz na sve događaje je slobodan.


PROČITAJTE I: 

VLADA DIVLJAN: ČOVEK KOME SMO SVI ZAVIDELI

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.