Klik na svetlost
klik na svetlost/12.12.2019.

Video izložba Slobodne zone Junior

klik-na-svetlost
  • Olivera Inđić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Olivera InđićNa Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembra, u Kući Đure Jakšića u Beogradu održana je video izložba učeničkih radova Slobodne zone Junior.

Kroz izložbu je u konceptu bioskopa sa razgovorima sa mladim autorima i autorkama, predstavljen izbor od šest radova koji su nastali kao rezultat gostovanja trećeg izdanja Putujućeg bioskopa Slobodne zone Junior i pratećih radionica medijske pismenosti koje su  realizovane tokom oktobra i novembra u 10 opština u Srbiji.Slobodna zona Junior je u Beogradu, na završnoj izložbi projekta,  ugostila preko 40 srednjoškolaca, srednjoškolki i njihovih nastavnika, koji su učestvovali u izradi filmova ili su bili akteri istih.

Učenici  Ekonomsko – trgovinske škole iz Bečeja pripremili su čak tri rada:  „Film o Danici“, „Razmaženi tatin sin“ i „Broken“. Đaci Srednje škole „Mali Zvornik“ predstavili su video pod nazivom „Droga ti nije drugarica“, ekipa Srednje škole „17. septembar“ napravila je video  „Moje „društvo““, dok su učenici Srednje škole za dizajn tekstila i  kože iz Novog Pazara prikazali film „Možda ipak ima nade“.Svi radovi obrađuju razne teme koje su kao značajne u svojoj sredini i okruženju identifikovali srednjoškolci i srednjoškolke sa kojima su se družili eksperti Slobodne zone Junior na jednodnevnim radionicama  medijske pismenosti.

Putujući bioskop sa radionicama medijske pismenosti i video izložbom učeničkih radova omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Ideja projekta je da kod mladih razvije interesovanje za društveno angažovani film, da podstakne njihovu radoznalost i kreativnost i motiviše ih da kritički sagledavaju medijske sadržaje.

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

"VREDNE RUČICE" UROŠA PREDIĆA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.