Klik na svetlost
klik na svetlost/23.09.2018.

Poziv mladima - edukacija u VFX industriji

klik-na-svetlost
  • Pixabay
  • Crater studio / FB
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

 

U subotu, 29. septembra, od 11 do 17 časova, po prvi put u Novom Sadu biće organizovan Dan otvorenih vrata u oblasti VFX industrije za osnovce i srednjoškolce.

3Lateral Crater VFX Training Center pozivaju sve zainteresovane na Teen Open Day 2018, kako bi otkrili fantastični svet kompjuterske grafike, animacije, video igara i filma.Događaj je besplatan i namenjen je deci i mladima od 10-17 godina. Organizatori su pripremili demonstracije uživo programa Photoshop, After Effects, Maya, ZBrush, kao i veštine Rigginga, kao upoznavanje sa industrijom kompjuterske grafike kroz predavanje Kompjuterska grafika – profesije u ekspanziji. 

Ovim događajem organizatori su želeli da i u Novom Sadu, posle Beograda, otvore vrata u svet 3D-a i ohrabre mlade da učine prve korake u njemu.


PROČITAJTE JOŠ:

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIVEN ŠAPIRO - FOTOGRAF SA VRHA SVETA

"KO TO TAMO PEVA" U IGRI ZA LEGO SET

DIGITALNO USAVRŠAVANJE PROFESORA JEZIKA


U Beogradu je juče održan veoma uspešan Teen Open Day 2018. Crater sudio je otvorio svoja vrata škole vizuelnih efekata, takođe za osnovce i srednjoškolce, koji su se upoznali sa programima Photoshop, After Effects i Maya, kroz praktične radionice, predavanje i live demonstracije.

Polaznici su proveli po jedan školski čas oprobavajući se u svakom od navedenih programa, uz vođstvo predavača. Istovremeno, deo polaznika je u Craterovom bioskopu pratio uživo demonstracije navedenih programa, kako bi se upoznali sa industrijom vizuelnih efekata kroz predavanje VFX- profesija u expanziji.  

Na događaju koji predstoji u Novom Sadu biće najavljen i zajednički projekat firmi 3Lateral i Crater VFX Training Center - pokretanje edukacija u oblasti kompjuterske grafike u ovom gradu.

Prijava na novosadski Teen Open Day 2018 je obavezna zbog ograničenog broja učesnika i može se naći na linku: https://goo.gl/3HGDQc 

Crater VFX Training Center je škola kompjuterske animacije i vizuelnih efekata, koja već šest godina obavlja edukacije u okviru Crater Studija, firme za izradu vizuelnih sadržaja na holivudskim filmovima i Netflix serijama. Pored kurseva, specijalizacija i praksi za odrasle, poseban program osmišljen je za mlade uzrasta 13-17 godina u okviru koga polaznici, na visoko interaktivan i zabavan način, stiču znanja u softverima koji predstavljaju azbuku novog doba.3Lateral razvija tehnologije u cilju stvaranja digitalnog života, sa posebnim fokusom na digitalizaciju ljudskog lica. 3Lateral tehnologije omogućavaju snimanje 3D i 4D podataka koje definišu čovekov pokret i pojavnost iz stvarnog života, pa zatim obradu tih podataka da bi se kreirali uverljivi i relistični biokinetički modeli čoveka u digitalnom obliku.

3Lateral ima značajan doprinos za celu industriju video igara gde je kroz svoje tehnologije doprineo visokom kvalitetu karaktera u najvećim AAA video igrama, poput GTA IV i V, Red Dead Redemption, Horizon Zero Dawn, Star Citizen, Batman VR, Star Wars Battlefront II, Battlefield 1, Marvel, Spider-Man, Devil May Cry 5.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box