Klik na svetlost
klik na svetlost/16.09.2021.

Marka Srbije među pet najlepših u Evropi

klik-na-svetlost
  • Pošta Srbije
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U finalu takmičenja za najlepšu marku Evrope Marka Pošte Srbije „Stepski soko“, plasirala se među prvih pet najlepših maraka Evrope u međunarodnom internet glasanju koje je završeno 9. septembra, a konačan pobednik biće objavljen 6. oktobra. Istog dana biće proglašena i najlpeša evropska marka za 2021. godinu po oceni stručnog žirija.

Marka Pošte Srbije takmičila se sa markama iz 52 evropske zemlje u okviru izbora za najlepšu poštansku marku izdanja EVROPA 2021, koje se svake godine održava pod pokroviteljstvom Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurop).

Ovogodišnja tema takmičenja za najlepšu marku Evrope su ugrožene nacionalne divlje vrste, a Pošta Srbije je na nju odgovorila filatelističkim izdanjem sa motivima stepskog sokola (Falco cherrug) i ušate ševe (Eremophila alpestris). Izdanje je rezultat saradnje Pošte Srbije sa Prirodnjačkim muzejom u Beogradu.


PROČITAJTE:

CVETANJE TISE - FENOMEN KOJI ODUZIMA DAH

BITKA ZA SPAS ORLA KRSTAŠA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.