Klik na svetlost
klik na svetlost/14.07.2019.

Još pet medalja za mlade srpske fizičare

klik-na-svetlost
  • takmicenja.ipb.ac.rs
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNaši učenici odneli su dve srebrne i tri bronzane medalje na 50. Mađunarodnoj olimpijadi iz fizike u Tel Avivu. Ovogodišnjim uspehom ukupan bilans nagrada učenika iz naše zemlje na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike se povećao na 6 zlatnih, 34 srebrne, 58 bronzanih medalja i 49 pohvala.

Podsetimo, pre dva dana drugi tim srednjoškolaca iz Srbije obradovao nas je osvojivši bronzanu medalju na svetskom takmičenju iz fizike održanom od 6. do 13. jula u Poljskoj.

50. Međunarodna olimpijada iz fizike za učenike srednjih škola je održana od 7. do 15. jula 2019. godine u Tel Avivu u Izraelu. Naši učenici su postigli odličan uspeh osvojivši dve srebrne i tri bronzane medalje:

1. Dimitrije Pavlov, Gimnazija „Vuk Karadžić“ – srebrna medalja

2. Aleksa Milojević, Matematička gimnazija – srebrna medalja

3. Dobrica Jovanović, Matematička gimnazija – razred bronzana medalja

4. Bogdan Rajkov, Matematička gimnazija, Beograd – bronzana medalja

5. Aleksandar Stanojčić, Matematička gimnazija – bronzana medalja

Stručni rukovodioci ekipe su bili prof. dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i docent dr Vladan Pavlović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Ekipa Srbije na IPhO 2019, sleva nadesno: Aleksa Milojević, Bogdan Rajkov, Aleksandar Stanojčić, Dobrica Jovanović, Dimitrije Pavlov.

Za uspehe naših učenika svakako su zaslužni i njihovi nastavnici. Dimitriju je predavao Dragan Stanković, Aleksandru i Aleksi Nataša Čaluković i Igor Salom, Dobrici Nataša Čaluković, a Bogdanu Ivan Stanić.

Čestitamo svim našim učenicima koji su osvojili medalje, njihovim nastavnicima i kolegama koji su realizovale takmičenja iz fizike u Srbiji!

Pripreme za Međunarodnu olimpijadu iz fizike su održane od 3-14. juna na Institutu za fiziku u Beogradu i Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na pripremama su učenici radili eksperimentalne vežbe sa ranijih međunarodnih i nacionalnih olimpijada koje su bile postavljene u Institutu za fiziku, studentske vežbe u laboratorijama Fizičkog fakulteta, kao i teorijske zadatke po izboru članova Državne komisije za takmičenja iz fizike koja je realizovala pripreme.


PROČITAJTE I:

MLADI SRPSKI ROBOTIČARI PRVI NA SVETU
Izvor

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box