Klik na svetlost
klik na svetlost/14.07.2019.

Još pet medalja za mlade srpske fizičare

klik-na-svetlost
  • takmicenja.ipb.ac.rs
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNaši učenici odneli su dve srebrne i tri bronzane medalje na 50. Mađunarodnoj olimpijadi iz fizike u Tel Avivu. Ovogodišnjim uspehom ukupan bilans nagrada učenika iz naše zemlje na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike se povećao na 6 zlatnih, 34 srebrne, 58 bronzanih medalja i 49 pohvala.

Podsetimo, pre dva dana drugi tim srednjoškolaca iz Srbije obradovao nas je osvojivši bronzanu medalju na svetskom takmičenju iz fizike održanom od 6. do 13. jula u Poljskoj.

50. Međunarodna olimpijada iz fizike za učenike srednjih škola je održana od 7. do 15. jula 2019. godine u Tel Avivu u Izraelu. Naši učenici su postigli odličan uspeh osvojivši dve srebrne i tri bronzane medalje:

1. Dimitrije Pavlov, Gimnazija „Vuk Karadžić“ – srebrna medalja

2. Aleksa Milojević, Matematička gimnazija – srebrna medalja

3. Dobrica Jovanović, Matematička gimnazija – razred bronzana medalja

4. Bogdan Rajkov, Matematička gimnazija, Beograd – bronzana medalja

5. Aleksandar Stanojčić, Matematička gimnazija – bronzana medalja

Stručni rukovodioci ekipe su bili prof. dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i docent dr Vladan Pavlović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Ekipa Srbije na IPhO 2019, sleva nadesno: Aleksa Milojević, Bogdan Rajkov, Aleksandar Stanojčić, Dobrica Jovanović, Dimitrije Pavlov.

Za uspehe naših učenika svakako su zaslužni i njihovi nastavnici. Dimitriju je predavao Dragan Stanković, Aleksandru i Aleksi Nataša Čaluković i Igor Salom, Dobrici Nataša Čaluković, a Bogdanu Ivan Stanić.

Čestitamo svim našim učenicima koji su osvojili medalje, njihovim nastavnicima i kolegama koji su realizovale takmičenja iz fizike u Srbiji!

Pripreme za Međunarodnu olimpijadu iz fizike su održane od 3-14. juna na Institutu za fiziku u Beogradu i Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na pripremama su učenici radili eksperimentalne vežbe sa ranijih međunarodnih i nacionalnih olimpijada koje su bile postavljene u Institutu za fiziku, studentske vežbe u laboratorijama Fizičkog fakulteta, kao i teorijske zadatke po izboru članova Državne komisije za takmičenja iz fizike koja je realizovala pripreme.


PROČITAJTE I:

MLADI SRPSKI ROBOTIČARI PRVI NA SVETU
Izvor

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.