Klik na svetlost
klik na svetlost/23.12.2018.

Mladi srpski robotičari prvi na svetu!

klik-na-svetlost
  • Tim Politehnike
  • Tim Politehnike
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPrema rezultatima svetskog takmičenja u edukativnoj robotici, ekipa Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda osvojila prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara. 


Tim Ogledne OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Beograda, pored prethodno osvojene nagrade za najbolji nastup, koju je doneo u Srbiju, prema završnoj računici osvojio je i treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari.


Među nekoliko hiljada ekipa iz 50 zemalja sveta, naši mladi robotičari “Politehnike” i “Ribnikara” Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković u pratnji mentora Đure Pađan, plasirali su se u sam vrh ovog prestižnog takmičenja, održanog 15. i 16. decembra u Šangaju. 

Ovo je drugi put da Srbija ima svoje predstavnike na svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju, zahvaljujući programu Bitka za znanje, u okviru kojeg se organizuju kvalifikacije za ovo takmičenje.


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box