Klik na svetlost
klik na svetlost/12.06.2018.

BELEF od 22. juna do 15. jula

klik-na-svetlost
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Beogradski letnji festival (BELEF) biće održan od 22. juna do 15. jula, uz koncerte zabavne i klasične muzike, dramske predstave i performanse, programe za decu i izložbe.  

Kao zvezde muzičkog programa 27. BELEF-a najavljeni su Lena Kovačević, Orthodox Celts, Neverne Bebe, Hor Kolibri, Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa, te International Prodigy Orchestra And Choir iz Kine, koji će nastupiti na otvaranju u Kombank dvorani, uz prvakinju Beogradske opere Jasminu Trumbetaš Petrović. Koncertu će prethoditi performans igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank dvorane, najavio je umetnički direktor BELEF-a Aleksandar Ilić.

Program obuhvata 25 raznovrsnih događaja, od kojih je 12 koncerata, uz četiri dramske predstave i isto toliko pozorišnih performansa, te tri dečja programa i dve izložbe.
 
BELEF zatvara violinista Roman Simović sa Gudačima Svetog Đorđa u Kolarčevoj zadužbini.

Ilić je izdvojio iz programa i pozorišni performans "Vivisekcija kredenca" koji će, zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, biti izveden u Bašti Studentskog kulturnog centra.
 
U saradnji sa ambasadom Izraela, u istom prostoru najavljen je i vizuelni spektakl za decu "Silver" u izvođenju Silver Dance Company.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

TAJNE VEZE YU ROK MUZIČARA

BRANKO ROSIĆ - BUNTOM KROZ ŽIVOT

MUHAREM BAZDULJ - BEG OD PREDVIDLJIVOSTI

ZORAN PAUNOVIĆ - ŽIVOT JE LEPŠI AKO UMETE DA ČITATE


Austrijski kulturni forum je najviše doprineo dolasku značajne koreografkinje Dagmar Dahauer u Beograd koja će u Velikoj sali SKC-a izvesti plesni performans "Čudesne godine".

Uoči 27. BELEF-a, najavljen je koncert dečjeg Hora Kolibri u Bašti SKC-a.

Između ostalog, džez-pop pevačica Lena Kovačević nastupiće 13. jula u Bašti SKC-a, a najavila je da će sa pratećim bendom predstaviti publici muziku iz poslednjih nekoliko godina. “Imala sam želju da predstavim publici u mom Beogradu šta je to što mi sviramo ljudima u inostranstvu. Mogu da najavim specijalne goste na koncertu. Biće to moji prijatelji sa kojima sam studirala", rekla je Lena Kovačević.

Sastav Neverne bebe", koji slavi 25 godina postojanja, nastupiće 30. juna u Bašti SKC-a, a frontmen Milan Đurđević najavio je da će koncert biti snimljen i naći će se u dokumentarcu o tom bendu.

Orthodox Celts nastupiće 4. jula u Bašti SKC-a, a prema rečima lidera tog benda koji svira irsku muziku Aleksandra Petrovića, bilo je krajnje vreme da sviraju u tom prostoru, budući da su samo godinu dana mlađi od BELEF-a.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.