Muzika
muzika/24.08.2021.

Plasido Domingo u Beogradu

muzika
  • Printscreen/YouTube
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Printscreen/YouTube

 

Jedan od najvećih svetskih tenora Plasido Domingo gostovaće u Beogradu, gde će 8. septembra na Tašmajdanu zatvoriti BELEF.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je sa Domingom već potpisan ugovor, te da će maestralni tenor već 5. septembra uveče biti u Beogradu, a dan kasnije će održati probe.

Vesić je precizirao da će na koncert moći da dođu samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o preležanoj koroni ili oni sa negativnim testom.

Čuveni tenor i jedan od najproduktivnijih muzičara svoga doba, poznat je po jedinstvenom, dramatičnom glasu sa rasponom od više od četiri pune oktave.

Pošto je ostvario 136 operskih uloga u svom repertoaru, Domingo je učestvovao u više uloga nego ijedan drugi tenor ikada.

Takođe je poznat po svom prirodnom talentu za glumu, a osim pevanja, on je i dirigent i intendant Vašingtonske narodne opere i opere u Los Anđelesu.

U Beogradu je španski tenor, u decembru 2014, održao koncert u Kombank areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a. 


PROČITAJTE I:

NAJVEĆI HITOVI KLASIKE I HOLIVUDA U BEOGRADU I NOVOM SADU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.