Aktuelno
aktuelno/1.04.2020.

Nema prepreka za trgovce narkoticima

aktuelno
  • Pixabay / Tanger, Maroko
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPandemija korona virusa je zaustavila svet, ali ne i trgovce narkoticima koji i dalje uspevaju da prokrijumčare drogu do evropskog tržišta.

Izveštaji nadležnih službi iz Španije pokazuju da je trgovina hašišom izmedju Maroka i Španije nastavljena i pored pandemije korona virusa i izolacije koja je uvedena.

Civilna garda Španije je tako u poslednje dve nedelje zaplenila 5,5 tona hašiša koji su krijumčari iz Maroka dopremili na obalu Andaluzije. Tom prilikom je uhapšeno i 58 osoba.

Inače, mere izolacije i ograničenog kretanja su 14. marta uvedene u Španiji gde je do danas umrlo više od 9.000 ljudi od korona virusa.

Kokain iz Južne Amerike je takodje tokom marta stizao u Belgiju, skriven u prtljagu aviona ili u palubama brodova.

Belgija se inače smatra ključnom zemljom za trgovce kokainom u Evropi, posebno luka Antverpen, a carinske službe su posebno poslednjih dana imale velike zaplene ove droge.

Ovi podaci pokazuju da se južnoamerička mafija organizovala kako bi drogu što pre dopremila do Evrope pošto će veze sa kontinentom svakako biti smanjene narednih meseci.

U Antverpenu je tako za poslednja tri dana zaplenjeno više od 1,6 tona kokaina što nije uobičajeno za tako kratko vreme, čak ni pred Novu godinu kada je povećana potražnja.

I na aerodromu Brisel-Zaventem je sredinom marta zaplenjeno 350 kilograma kokaina iz Dominikanske Republike što je bilo veliko iznenadjenje za carinike s obzirom na to da se obično zapleni po kilogram, dva ove droge.

Brzo širenje korona virusa je od sredine marta poremetilo vazdušni saobraćaj koji je obustavljen za putnike 24. marta.

Inače, u Antverpenu, koji je druga po veličini luka u Evropi posle Roterdama, tokom prošle godine je zaplenjeno gotovo 62 tone kokaina iz Latinske Amerike.


PROČITAJTE I:

RAZGLEDNICA IZ VARADERA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.