Muzika
muzika/19.04.2024.

Neovlašćeno 'Novac u rukama' EKV na Pinku

muzika
  • Zadužbina Milana Mladenovića
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

 

Zadužbina Milana Mladenovića – organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva, poštuje i promoviše – obaveštava javnost da su Televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović dana 18. 04. 2024. godine neovlašćeno, bez odobrenja i bez saglasnosti emitovali izmenjeni snimak pesme "Novac u rukama", koja je autorsko delo grupe "Ekatarina Velika".

Navedenog dana Televizija Pink je putem televizijskog programa, društvenih mreža i interneta emitovala snimak u izmenjenoj formi koji je predstavljen kao "obrada pesme". Predmetni snimak je nastao tako što je na originalnom snimku pesme "Novac u rukama" glas Milana Mladenovića utišan, a uz njega nasnimljen vokal gospodina Mitrovića. 

Za ovo flagrantno i grubo narušavanje integriteta tuđeg autorskog dela Televizija Pink i Željko Mitrović nisu dobili, niti su tražili saglasnost od autora. Takođe nije tražena ni saglasnost da mogu izmeniti snimak od vlasnika fonogramskih prava na pesmu "Novac u rukama" – a to je ZKP RTV Slovenija.

Televizija Pink i gospodin Mitrović su neovlašćeno izmenjeni snimak grupe EKV u celini emitovali tri puta na televizijskom programu Pink (uključujući i emisiju "Nacionalni Dnevnik") i postavili ga na Instagram, X i Youtube, potpisujući ga kao: "Copyright - RTV PINK". Zajedno sa snimkom postavili su i pisano saopštenje da se radi o "cover pesmi", odnosno "obradi" koju je gospodin Mitrović sa svojim novim bendom snimio "u čast velikog EKV-a i aprilskog rođendana Margite". 

Zadužbina Milana Mladenovića ocenjuje delovanje RTV Pink i njenog vlasnika kao protivpravno, a njihovo saopštenje kao licemerno i neistinito. Zbog toga je sa vlasnikom fonogramskih prava RTV Slovenija pokrenula postupke da se sa svih internet platformi ukloni predmetni snimak. Snimak je već uklonjen sa Instagrama i mreže X, a uskoro će biti skinut i sa drugih platformi.

Zadužbina Milana Mladenovića će zajedno sa ostalim nosiocima autorskog prava na pesmu "Novac u rukama" pokrenuti  postupke pred nadležnim sudom protiv Televizije Pink i Željka Mitrovića, a radi ostvarenja prava na zaštitu integriteta autorskog dela "Novac u rukama" i suprotstavljanja nedostojnom iskorišćavanju tog dela. 

O ishodu tih postupaka javnost će biti naknadno obaveštena.


PROČITAJTE I:

IZLOŽBA "MAGI - KAD KRENEM KA" (FOTO)

MILAN MLADENOVIĆ - KAO DA JE BILO NEKAD

EKSKLUZIVNO: STIVEN ŠAPIRO O DEJVIDU BOUVIJU - FOTOGRAF SA VRHA SVETA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.