Aktuelno
aktuelno/30.06.2022.

Fontana na dar građanima opštine Čajetina

aktuelno
  • Opština Čajetina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Opština Čajetina

 

Porodica Perišić sa Zlatibora darivala je građanima opštine Čajetina i svim posetiocima Zlatibora najmoderniju fontanu povodom Dana opštine i ubuduće će svi koji budu prolazili kružnim tokom kod naselja Kalman na Zlatiboru imati priliku da uživaju u ovom delu.

„Koristim priliku da se zahvalim Srđanu Perišiću i njegovoj porodici na ovoj donaciji svom mestu, jer smo svedoci da je nekadašnje zadužbinarstvo danas u Srbiji skoro potpuno zamrlo“ istakao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. „Ovo je retka prilika u kojoj investitor ostavlja donaciju i zadužbinu i nadam se da će i ostali investitori krenuti njegovim primerom da uređuju ovo mesto. Mi iz Opštine smo zahvalni porodici Perišić a ujedno bih se zahvalio i Milanu Kuliću i njegovom timu i za ovu i za fontanu na jezeru, čoveku koji ima viziju za ovo mesto, i koji se na ovim visinama bori i, da tako kažem, igra sa vodom“.

Donator fontane Srđan Perišić je na otvaranju rekao da su on i njegova porodica „sa zadovoljstvom uložili svaki dinar u ovu fontanu i da je ugrađena oprema najvišeg kvaliteta. Zahvalio bih se predsedniku Stamatoviću, vizionaru našeg kraja, što je prihvatio ideju da se ova donacija realizuje. Dobili smo priliku da gradimo na našoj planini, te je red da nešto i vratimo svojim sugrađanima“ zaključio je Perišić.


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

POČELO SNIMANJE DOKUMENTARCA O ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.