Klik na svetlost
klik na svetlost/13.02.2019.

Zavirite u hotel od leda "Igra prestola"

klik-na-svetlost
  • Lapland Hotels SnowVillage
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ljubitelji serije "Igra prestola", na poslednju, osmu sezonu moraće do čekaju do aprila... Oni koji mogu da otputuju do Laponije, imaju priliku da i sami iskuse fantastični svet zmajeva, zombija, kraljeva i kraljica.

Zavirite u hotel u Finskoj oblasti Laponiji u potpunosti napravljen od snega i leda, inspirisan tematikom serije.Privremeni ledeni hotel u Laponiji je izgradio Lapland Hotels SnowVillage u dozvolu kompanije HBO, prati tematiku čuvene TV serije Igre prestola.

Oko 200 kilometara iza Arktičkog kruga, umetnici iz Letonije, Litvanije, Rusije, Poljske, Finske i Ukrajine koristili su 400.000 kilograma leda za pravljenje hotela i raznih skulptura.

Sastoji se od 24 sobe, a tu je i 10 apartmana za goste koji odluče da tu borave tokom noći.

Hotel su dizajnirali profesionalni vajari iz celog sveta, a u svakoj odaji se nalazi po jedna ledena skulptura. Temperatura je ispod nule, odnosno održava se na minus pet stepeni Celzijusovih, pa se oni koji odluče da prespavaju moraju ušuškati u vreće za spavanje.Sobe u kojima preovlađuju motivi iz serije poput zmajeva, Belih šetača ili Noćne straže, gotovo su u potpunosti napravljene od leda i snega… i to uz filigransku detaljnost.


VIŠE NA KALEIDOSKOP MEDIA:

¶ Istražite sa nama neobično ostrvo FLORES, na kojem je sasvim normalno da prvu jutarnju kafu popiješ na vrhu vulkana, da izbliza gledaš tradicionalnu borbu bičevima i odeš u goste strašnim komodo zmajevima ¶

¶ Koja su najveća arheološka otkrića 2018? ¶

¶ Vodimo vas kroz oblast Anda u vreme Inka - MAČU PIKČU - Magija napuštenog grada ¶


Temperatura u hotelu iznosi -5 stepeni Celzijusovih, a gosti koji žele malo toplije sobe mogu prenoćiti u obližnjim brvnarama. Mada, kažu da je spavanje u hladnoj prostoriji zdravo…


Cena noćenja kreće se od 200 dolara, a ulaz u SnowVillage košta 18 dolara. U okviru SnowVillage kompleksa nalaze se i bioskop, kapela, bar i restoran.

Svi koji žele da budu gosti ovog nesvakidašnjeg hotela u Laponiji morali bi da požure, jer će hotel postojati samo do 8. aprila 2018. godine. Nakon toga će biti srušen… Suncem.

Foto:Lapland Hotels SnowVillage
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box