Klik na svetlost
klik na svetlost/13.02.2019.

Zavirite u hotel od leda "Igra prestola"

klik-na-svetlost
  • Lapland Hotels SnowVillage
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ljubitelji serije "Igra prestola", na poslednju, osmu sezonu moraće do čekaju do aprila... Oni koji mogu da otputuju do Laponije, imaju priliku da i sami iskuse fantastični svet zmajeva, zombija, kraljeva i kraljica.

Zavirite u hotel u Finskoj oblasti Laponiji u potpunosti napravljen od snega i leda, inspirisan tematikom serije.Privremeni ledeni hotel u Laponiji je izgradio Lapland Hotels SnowVillage u dozvolu kompanije HBO, prati tematiku čuvene TV serije Igre prestola.

Oko 200 kilometara iza Arktičkog kruga, umetnici iz Letonije, Litvanije, Rusije, Poljske, Finske i Ukrajine koristili su 400.000 kilograma leda za pravljenje hotela i raznih skulptura.

Sastoji se od 24 sobe, a tu je i 10 apartmana za goste koji odluče da tu borave tokom noći.

Hotel su dizajnirali profesionalni vajari iz celog sveta, a u svakoj odaji se nalazi po jedna ledena skulptura. Temperatura je ispod nule, odnosno održava se na minus pet stepeni Celzijusovih, pa se oni koji odluče da prespavaju moraju ušuškati u vreće za spavanje.Sobe u kojima preovlađuju motivi iz serije poput zmajeva, Belih šetača ili Noćne straže, gotovo su u potpunosti napravljene od leda i snega… i to uz filigransku detaljnost.


VIŠE NA KALEIDOSKOP MEDIA:

¶ Istražite sa nama neobično ostrvo FLORES, na kojem je sasvim normalno da prvu jutarnju kafu popiješ na vrhu vulkana, da izbliza gledaš tradicionalnu borbu bičevima i odeš u goste strašnim komodo zmajevima ¶

¶ Koja su najveća arheološka otkrića 2018? ¶

¶ Vodimo vas kroz oblast Anda u vreme Inka - MAČU PIKČU - Magija napuštenog grada ¶


Temperatura u hotelu iznosi -5 stepeni Celzijusovih, a gosti koji žele malo toplije sobe mogu prenoćiti u obližnjim brvnarama. Mada, kažu da je spavanje u hladnoj prostoriji zdravo…


Cena noćenja kreće se od 200 dolara, a ulaz u SnowVillage košta 18 dolara. U okviru SnowVillage kompleksa nalaze se i bioskop, kapela, bar i restoran.

Svi koji žele da budu gosti ovog nesvakidašnjeg hotela u Laponiji morali bi da požure, jer će hotel postojati samo do 8. aprila 2018. godine. Nakon toga će biti srušen… Suncem.

Foto:Lapland Hotels SnowVillage
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.