Klik na svetlost
klik na svetlost/25.12.2018.

Srce za Davida – Beograd uz Banja Luku

klik-na-svetlost
  • Ne davimo Beograd
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane Beograda da se sutra u sredu, 26. decembra, u 12 časova okupe na plotou ispred Filozofskog fakulteta kako bi uputili poruke solidarnosti i podrške građanima Banja Luke.

Akcija se organizuje povodom hapšenja oca i majke Davida Dragičevića, mladića ubijenog u Banjaluci, koji su skoro godinu dana protestovali jer se smrt njihovog sina zataškava od strane vladajućih struktura Republike Srpske.

Borba protiv autoritarnih sistema i za slobodu građana ne poznaje granice, a solidarnost je naše oružje.

Podsetimo da su se grašani Banjaluke razišli iz centra grada, odnosno iz dvorišta crkve Hrama Hrista Spasitelja - gde je za sutra, 26. decembar, najavljen novi protest od 18 sati.

Pripadnici policijske Jedinice za podršku pomerili su građane, aktiviste pokreta "Pravda za Davida", iz parka Petar Kočić, u kome su se okupili nakon što su potisnuti s glavnog banjalučkog trga.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO

STUDIO B: ZAŠTO JE GAJŠEK DOBIO OTKAZ?

MIHAILO MEDENICA, KOLUMNA - BARBARA, IZVINI, ZAISTA IZVINI


Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole. Policijske snage ne dozvoljavaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gde su se od aprila mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.  

Nakon što su proterani sa banjalučkog Trga Krajine, građani su se premestili u portu crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gde su zapalili sveće i tražili da se oslobodi Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, koji je jutros uhapšen. Nekoliko stotina građana uzvikivalo je "pravda za Davida", "oslobodite Davora" i "ostajemo do kraja". 

Među okupljenim građanima bili su i lideri opozicije, Vukota Govedarica iz Srpske demokratske stranke i Branislav Borenović iz Partije demokratskog protesta.

Davidova majka Suzana Radanović je nakon saslušanja puštena na slobodu.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box