Aktuelno
aktuelno/22.04.2019.

Protest: Za grad bez fantoma na vlasti!

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media 


Inicijativa Ne davimo Beograd će u sredu, 24. aprila u 18 časova, u Hercegovačkoj ulici, ispred Geozavoda, organizovati protest povodom tri godine od rušenja koje je izvršila grupa maskiranih ljudi.

Kako navode iz Inicijative Ne davimo Beograd tri godine nakon ovog zločina, iako je potpuno jasno ko je ovo rušenje organizovao i sproveo, niko za njega nije odgovarao.

“ Umesto da snose posledice svojih dela, gradski čelnici ne samo da su ostali na vlasti ili napredovali, već su mehanizme otimanja i rušenja sada preneli i na druge delove grada. Možda je Beograd na vodi najveći primer kako se otima cela jedna gradska oblast, ali sličnu situaciju sa otimanjem dobara ili rasipanjem javnih sredstava vidimo u svim delovima grada”, kaže se u saopštenju Inicijative.

Poziv na protest upućen je i zbog izgradnje gondole i seče drveća, muzičke fontane i mega jarbola, zbog vrtića koji nedostaju i iseljavanja ljudi iz domova, zbog Savskog nasipa, železničke stanice i destrukcije Kalemegdana, zbog saobraćaja koji ne dolazi, zatvaranja centra grada i zagađenja vazduha, zbog Vinče i spalionice, Beograda na vodi i prodaje PKB-a, kao i svih drugih bizarnih projekata za isisavanje novca građana u džepove  prijatelja partije na vlasti.

Inicijativa je ocenila da tri godine od rušenja objekata u kvartu Savamala ceo Beograd oseća posledice „rušilačke politike nasilnika na vlasti“ i da se na tom primeru videlo kako izgleda kada se ceo državni aparat „upregne“ u zataškavanje i gušenje svake kritike i poziva za rešavanje tog slučaja.

„Pored velikog pritiska javnosti i građana, do danas nisu odgovarali oni koji su to rušenje naredili i izvršili, iako je bilo jasnih indicija, kao i priznanje, da su u pitanju ‘kompletni idioti iz vrha gradske vlasti'“, saopštava Incijativa Ne davimo Beograd.


PROČITAJTE I:

BEOGRADSKA TVRĐAVA: UNESKO ILI GONDOLA?

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA


„Pozivamo vas da se u sredu okupimo i iskažemo nezadovoljstvo uništavanjem Beograda, ali još važnije od toga, pozivamo vas da poručimo da smo spremni da se dugoročno i istrajno borimo protiv jačeg protivnika kako bi sledeća godina bila godina bez fantoma na vlasti“, naveli su iz Incijative.

Dodali su da je projekat Beograd na vodi možda najveći primer otimanja cele jedne gradske oblasti za potrebe zarade povlašćenih pojedinaca, ali da nije jedini.

Protestu u sredu će prisustvovati i predstavnici organizacija članica Građanskog fronta širom Srbije.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.